Aproape 400 de oameni au protestat la Parlament: "Klaus la concert de orgă şi sănătatea la morgă"Aproximativ 400 de sindicalişti din sănătate, educaţie şi administraţie publică au protestat miercuri, la intrarea în Palatul Parlamentului dinspre Parcul Izvor, cerând majorarea salariilor şi rezolvarea problemelor apărute din cauza subfinanţării celor trei domenii.

Aproape 400 de oameni au protestat la Parlament: "Klaus la concert de orga si sanatatea la morga"
Aproape 400 de oameni au protestat la Parlament: "Klaus la concert de orgă şi sănătatea la morgă"

Protestele au fost organizate de Uniunea Sindicală Sanitas Bucureşti, Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" şi Federaţia Columna, toţi manifestanţii cerând majorarea salariilor, scrie news.ro.

O delegaţie a Uniunii Sindicale Sanitas Bucureşti urma să depună, atât la Parlament, cât şi la Ministerul Finanţelor Publice, lista cu revendicările angajaţilor din sănătate.

Protestatarii au avut  bannere pe care scria: "Mesajul este clar si nu se îndreaptă către Marte: vrem dreptate şi respect în sănătate", "6% din PIB pentru Sănătate", "Klaus la concert de orgă şi sănătatea la morgă", "Creşterea reală a veniturilor", " Nu distrugeţi medicina şcolară", "Vrem să profesăm, nu să protestăm", "Când salariul minim creşte, ale noastre stau pe loc. În curând o diferenţă nu va exista deloc".

Protestatarii au huiduit şi au scandat "25 la sută" şi "România, trezeşte-te". Protestul  urma să se încheie la ora 13.00, conform autorizaţiei de la Primăria Capitalei.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat, pentru News.ro, că protestează împreună cu sindicalişti din educaţie şi administaţie publică din cel puţin două motive: "Aşa am stabilit în cadrul Confederaţiei CNSLR "Frăţia" şi din cauza inechităţilor din sistemul bugetar, pentru că toţi vrem o lege a salarizării echitabilă"

Angajaţii din sănătate sunt nemulţumiţi de nivelul de salarizare, dar şi de faptul că Guvernul nu a găsit până în prezent o soluţie pentru problemele lor.

Federaţia Sanitas a stabilit săptămâna trecută, în Consiliul Naţional, un calendar de proteste care includ pichete la sediile prefecturilor, iar în perioada 9 - 13 mai, la Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor.

Calendarul de proteste mai include şi un miting în Capitală, iar dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate, din luna iunie ar putea fi declanşată greva generală în sistemul sanitar, potrivit Federaţiei Sanitas.

Etichete: protest, protest parlament

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE