Sute de sindicaliștii protestează în Piața VictorieiSute de sindicaliști protestează joi în Piaţa Victoriei din Capitală, cerând creșterea salariului minim, deblocarea posturilor din sectorul bugetar şi crearea de locuri de muncă.Peste 500 de sindicalisti sunt asteptati la protestul de joi din Piata Victoriei
Peste 500 de sindicaliști sunt așteptați la protestul de joi din Piața Victoriei
Foto: http://epochtimes-romania.com/

Sindicaliştii Confederaţiei Naţionale "Cartel Alfa" cer modificarea de urgenţă la Legii dialogului social, deblocarea posturilor din sectorul bugetar şi crearea de locuri de muncă.

"La acţiunea de protest pe care am organizat-o în Piaţa Victoriei participă în acest moment aproximativ 200 de oameni, însă până la încheierea manifestaţiei, programată să aibă loc la ora 17.00, aşteptăm ca pe trotuarul din faţa Muzeului Antipa să ajungă circa 500 de persoane" a declarat Mircea Dumitriu, preşedintele Filialei Bucureşti a CNS 'Cartel ALFA'.

Sindicaliştii "Cartel Alfa" vor modificarea şi aplicarea Legii salarizării unice pentru bugetari şi majorarea salariul minim în 2013 la cel puţin 850 de lei, precum şi abrogarea imediată a actelor normative care eşalonează până în 2016 plata drepturilor salariale câştigate în instanţă.

Cartel Alfa mai cere autorităţilor să oprească privatizările companiilor strategice şi să asigure după privatizări păstrarea activităţii şi a locurilor de muncă.

"Astazi revendicăm angajamentele care şi le-a luat Guvernul Ponta înainte de a ajunge la putere. se pare că ajungând la Palatul Victoria a uitat ceea ce a aşezat pe hârtie şi au promis.Toate lumea anul acesta a promis locuri de muncă. Suntem minţiţi în continuare", a spus un protestar citat de RTV.net.

Protestul a început joi, de la ora 12.

Etichete: Cartel Alfa, emil hossu, Piaţa Victoriei, proteste, sindicalişti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h