Szobi Cseh va fi înmormântat duminică, la cimitirul Bellu din CapitalăTrupul neînsufleţit al cascadorului a fost depus la capela cimitirului Bellu din Bucureşti sâmbătă, în jurul orei 10:00.

Szobi Cseh va fi inmormantat duminica, la cimitirul Bellu din Capitala
Szobi Cseh va fi înmormântat duminică, la cimitirul Bellu din Capitală
Foto: romaniatv.net

Szobi Cseh va fi înmormântat duminică, la cimitirul Bellu din Capitală, a declarat pentru MEDIAFAX producătorul Alex Cseh, fiul cascadorului.

Coroane de flori din partea preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Victor Ponta au fost aduse la capelă, alături de altele din partea familiei şi prietenilor.

Tot din partea Preşedinţiei au fost aduse familiei medalia şi brevetul Ordinul Naţional Steaua României - în grad de Cavaler, care i-au fost acordate postmortem cascadorului vineri, pentru talentul şi profesionalismul dovedite în cinematografie, teatru şi televiziune, precum şi pentru implicarea în combaterea unor fenomene sociale negative.

Înmormântarea va avea loc duminică, la ora 15.00, la cimitirul Bellu.

Szobi Cseh fusese internat la Fundeni din 20 iulie, în stare foarte gravă, el fiind diagnosticat din iulie 2012 cu o formă de cancer al sângelui, cu complicaţii, caz în care rata de supravieţuire este de 6 - 8 luni, potrivit medicilor.

Şeful Secţiei de hematologie de la Institutul Clinic Fundeni, Daniel Coriu, care l-a îngrijit pe Szobi Cseh a declarat, într-o conferinţă de presă, că actorul a murit, vineri dimineaţă, la ora 3.00, în urma complicaţiilor.

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat, vineri, post-mortem pe cascadorul Szoby Cseh, pentru talentul şi profesionalismul dovedite în cinematografie, teatru şi televiziune, precum şi pentru implicarea în combaterea unor fenomene sociale negative, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.

Szobi Cseh a fost diagnosticat în iulie 2012 cu mielom multiplu micromolecular în stadiul 3, o formă de cancer al sângelui, prezentând încă de atunci afectare renală şi tumori osoase.

Szobi Cseh a fost cel mai prolific şi cel mai cunoscut cascador al cinematografiei române, cu peste 150 de filme la activ, de la "Dacii" lui Sergiu Nicolaescu, debutul său, până la "Amen" de Costa -Gavras. Promotorul şcolii de cascadorie din România, Szobi Cseh a colaborat la realizarea a peste 150 de filme artistice, lungmetraje şi de televiziune, din care 25 sunt producţii străine sau coproducţii. Pe 8 ianuarie 1990, Szobi Cseh a înfiinţat Asociaţia Cascadorilor Profesionişti din România, fiind ales preşedinte al acesteia. 

Etichete: Cimitirul Bellu, înmormântare Szobi Cseh duminică 3 august, szobi cseh

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE