Tăierea fondurilor la linia M5 de metrou ar putea conduce la mari probleme de mediu în Dr TabereiReducerea fondurilor pentru magistrala M5 de metrou cu ocazia rectificării bugetare ar putea avea un efect negativ deosebit de nociv pentru locuitorii Capitalei în general și pentru cei din Drumul Taberei în mod special.

Drumul Taberei
Drumul Taberei

Pentru a nu afecta construcția Magistralei M5, cel mai probabil, fondurile vor fi luate de la refacerea spațiilor verzi în zona defrișată pentru lucrări, susține Dan Trifu, consultant la construirea Magistralei M5 și fost angajat al Metrorex.

Astfel, nu vor mai fi plantați copacii promiși de conducerea Metrorex în locul celor scoși pentru desfășurarea lucrărilor, iar urmarea va fi un aer mult mai poluat în zonă, deoarece traficul va fi în continuare foarte aglomerat în Drumul Taberei.

ONG-urile și locuitorii din Drumul Taberei au fost foarte deranjați de tăierea copacilor din cartier, protestele fiind stopate în momentul în care conducerea Regiei a dat asigurări că vor fi plantați noi copaci în locul celor defrișați.

Dan Trifu a dat asigurări că blocurile și celelalte clădiri de pe traseul M5 nu vor fi afectate de lucrările la linia de metrou, fiind supravegheate cu instalații laser. În cazul puțin probabil în care se vor produce fisuri, proprietarii vor primi despăgubiri imediate.

 

Etichete: Drumul Taberei, m5, magistrală, Metrorex, spatii verzi

0/1 COMENTARII
mircea
18 sep 16:19
+0
VOTURI
-0
De ce sa aiba un efect negativ? Costurile ar putea fi subventionate din buzunarul directorilor Metrorex, care de 10 ani doar umfla preturile si cer bani la fiecare rectificare bugetara.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE