Tamara Buciuceanu, înmormântată vineri la Cimitirul Sfânta Vineri din CapitalăActriţa Tamara Buciuceanu-Botez, care a murit marţi, la vârsta de 90 de ani, va fi înmormântată vineri, la ora 12.00, la Cimitirul Sfânta Vineri.

Tamara Buciuceanu, inmormantata vineri la Cimitirul Sfanta Vineri din Capitala
Tamara Buciuceanu, înmormântată vineri la Cimitirul Sfânta Vineri din Capitală

După ce joi, sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus la Teatrul Bulandra, vineri, la ora 09.30 sicriul va pleca la Biserica Sfântu Gheorghe Nou, iar ceremonia de înmormântare va avea loc de la ora 12.00.

UNITER a omagiat-o pe actriţă, caracterizând-o "o prezenţă cu o individualitate puternică, ce nu se lăsa privirea să alunece, ci oprea, atrăgea şi fascina. Un mare artist iubit fără rezerve".

Tamara Buciuceanu Botez a absolvit în 1952 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică la clasa profesorului Ion Bălţăţeanu (asistentă Sorana Coroamă), ajungând să fie una din reprezentantele generaţiei de aur a teatrului românesc, supranumită şi „Doamna comediei româneşti".

A fost admirată şi aplaudată pe scenele marilor teatre ale Capitalei precum: Giuleşti, Bulandra, Naţional, Teatrul de Comedie sau pe scena Naţionalului din Iaşi unde a interpretat-o pe Coana Chiriţa. A jucat în peste 25 de filme şi a avut o carieră memorabilă în televiziune.

UNITER a onorat-o în 2004 cu Premiul pentru întreaga activitate şi în 2011 cu Premiul de excelenţă.

Etichete: cimitir sfanta vineri, inmormantare tamara buciuceanu, moarte tamara buciuceanu, Tamara Buciuceanu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE