Tânăr afgan, declarat indezirabil 10 ani în România pentru amenințări la adresa siguranței naționaleUn tânăr de cetăţenie afgană a fost declarat indezirabil timp de 10 ani de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, sub suspiciunea de legături active cu Mişcarea talibană din Afganistan. Hotărârea fiind luată după sesizarea Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Cetatean afgan declarat indezirabil timp de 10 ani in Romania
Cetăţean afgan declarat indezirabil timp de 10 ani în România

Curtea de Apel Bucureşti a decis, marţi, să-l declare indezirabil, pentru o perioadă de zece ani, pe Noor Rahman Naizi, bărbat de origine afgană care în urmă cu aproximativ o lună a cerut azil politic în România.

"La data de 13.06.2016, în urma propunerii formulate de S.R.I. – Autoritatea Română cu competenţe în domeniul securităţii naţionale, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a sesizat Curtea de Apel Bucureşti, conform dispoziţiilor legale ce reglementează regimul străinilor în România, pentru a aprecia asupra dispunerii măsurii de declarare ca indezirabil a unei persoane de cetăţenie afgană, pe o perioadă de 10 ani, pentru considerente de securitate naţională", se arată într-un comunicat al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.

Autorităţile române au identificat "indicii temeinice că cetăţeanul afgan a desfăşurat activităţi ce constituie ameninţări la adresa siguranţei naţionale". Astfel, Mediafax scrie că bărbatul avea strânse legături cu membrii ai Mişcării talibane din Afganistan.

Etichete: afganistan, cetatean afgan, indezirabil, indezirabil pentru 10 ani, sesizare sri, SRI, tanar din afganistan

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h