Tânăr rănit în Colectiv, critici dure din spital: "Câți oameni mai este nevoie să moară?". VIDEOUnul dintre tinerii răniţi în incendiul din Colectiv, tratat acum în Marea Britanie, critică dur sistemul de sănătate din România. El a filmat salonul spitalului din Newcastle unde sunt tratate cazurile de arsuri grave şi a postat imaginile pe Facebook, pentru ca toată lumea să poată face o comparaţie între sistemul de la noi și cel din Marea Britanie. 

Tanar ranit in Colectiv critici dure de pe patul de spital: "Cati oameni mai este nevoie sa moara?"
Tânăr rănit în Colectiv critici dure de pe patul de spital: "Câți oameni mai este nevoie să moară?"

„Uitați, Domnule Ministru al Sănătații si domnilor deputați, cum arată şi cum este dotată o cameră de spital într-un spital european aflat într-o țară care pune sănătatea pe primul loc. Oare de câți oameni mai este nevoie să moară până să vă dați seama de boala şi corupția care macina din măduvă sistemul medical român?”

Aşa începe mesajul lui Alexandru Olteanu, sau Memo, cum îi spun prietenii, pe o pagină de socializare. Filmuleţul arată camera sa de spital din Marea Britanie, New Castle, unde sunt îngrijiţi majoritatea pacienţilor cu arsuri grave. Cu totul diferită, faţă de cele din România, spune tânărul. După ce s-a stins din viaţă şi ultima victimă de la Colectiv, internată în România, tânărul spune că se gândeşte serios să nu se mai întoarcă în ţara lui. Alexandru Olteanu se consideră norocos că a ajuns în Anglia.

„M-au aşezat într-un scaun cu rotile şi au încercat să mă ducă într-o încăpere. După acest moment nu-mi mai amintesc nimic. Când m-am trezit eram deja aici, în Anglia. Trecuse o lună. Sunt conştient de trei luni şi mă simt ca într-o familie. Ne-au ajutat enorm. Ne-au ajutat cu lucruri simple, să ne hrănim, să ne spălăm, să mergem la baie. Vreau să ştie cât de mult apreciez ceea ce au făcut pentru mine”, spune Alexandru Olteanu.

Pentru sistemul din România, însă, nu are aceleaşi aprecieri.

„Eu sunt foarte frustrat pentru ce s-a întâmplat după accident în spitalele din ţară. Nu au dorit transferarea pacienţilor în alte ţări europene. Condiţii de igienă nu prea existau atunci”, spune el.

 

 

Din păcate astăzi s-a stins din viață victima corupției şi a nepăsării cu numarul 64.Uitați Domnule Ministru al Sănăta...

Posted by Olteanu Alexandru on Monday, March 14, 2016

Etichete: colectiv, rănit, sănătate, spital

0/2 COMENTARII
Marius
17 Mar 17:02
+0
VOTURI
-0
Vrei sa câstigi bani în timpul liber? Nimic mai simplu: vino în echipa noastra, studiaza cele 12 lectii
pe care ti le oferim gratis si vei avea instrumentele necesare … SPOR LA TREABA SI LA BANI!!!!
NU îti oferim bani, ci posibilitatea de a munci 2-3 ore pe zi în timpul tau liber, acasa, pentru a câstica bani!
Cautam urgent colaboratori part-time pentru activitati de promovarea electronica a cartilor.
Acest proiect vizeaza si piata americana a cartilor electronice. Oferim contract de comision.
Îti trebuie doar un calculator cu conexiune Internet, cunostinte minime de utilizare PC,
perseverenta si rabdare. Poti câstiga între 100 si 285 EURO înca din prima luna,
sau 25000 EURO înca din primul an. Începe chiar acum trimitand mesajul “Detalii PROIECT”
la una dintre adresele de e-mail: proiect.online_2016@yahoo.com
vlad
17 Mar 11:04
+0
VOTURI
-0
Dar de unde stie el ce conditii a avut si cum a fost tratat in Romania daca era inconstient??? Nu stiu, nu mi se pare OK mesajul baiatului asta.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE