Tânărul acuzat de propagandă ISIS, cercetat sub control judiciarTânărul din Craiova, acuzat de propagandă în favoarea Statului Islamic, a fost eliberat miercuri seara din arestul poliţiei. Procurorii DIICOT au decis ca el să fie cercetat în libertate sub control judiciar.

Tanarul acuzat de propaganda ISIS, cercetat sub control judiciar (Foto romaniatv.net)
Tânărul acuzat de propagandă ISIS, cercetat sub control judiciar (Foto romaniatv.net)

Adolescentul de 17 ani a fost eliberat din Arestul Poliției Capitalei, fiind lăsat să plece acasă împreună cu mama lui, după ce a fost supus la INML unei expertize psihiatrice, scrie Agerpres.

Mama tânărului a venit miercuri la DIICOT, unde a declarat că fiul ei este doar "un copil îndrăgostit de religie și atât", însă a recunoscut băiatul devenea agresiv verbal dacă cineva îi ataca religia. 

Mama adolescentului s-a prezentat la sediul DIICOT, acolo unde acesta este audiat de procurori.

"El e doar un copil îndrăgostit de religie și atât. Nu știu dacă a trecut la extreme. Poate s-a refugiat acolo, a zis că și-a găsit liniștea, cum l-au racolat alții. (...) Imamul din Craiova nu trebuia să-l primească. În primul rând, pentru că e minor, are 17 ani. Am înțeles că s-a botezat. El de ce a fost de acord? Acum spune că ei n-au treabă. Adică nu știe de ce venea copilul meu vinerea la moschee și cu cine pleca de acolo? Poate sunt alții în spatele moscheii. Copilul meu n-are nicio vină, pentru că era racolat de alții", a spus mama tânărului, potrivit Agerpres.

Tânărul de 17 ani, acuzat de propagandă jihadistă, REȚINUT de DIICOT

Tânărul de 17 ani, acuzat de propagandă jihadistă, a fost reținut luni seară, pentru 24 de ore.

Ea a recunoscut însă că adolescentul era agresiv verbal dacă cineva îi ataca religia.

"Era foarte îndoctrinat, foarte violent și agresiv verbal doar dacă îi atacai religia. Așa, era ok. S-a schimbat în ultimul an foarte mult. Prima dată era calm. A zis: mami, mi-am găsit liniștea acolo, nu beau, nu fumez, nu mă droghez", a completat femeia.

Tânărul din Craiova acuzat de propagandă jihadistă a fost reținut, marți seara, de procurorii DIICOT, urmând ca miercuri el să fie dus la INML pentru a fi expertizat psihiatric.

Într-un material video postat pe site-ul DIICOT, se arată că tânărul de 17 ani a parcurs în mod accelerat etapele procesului de radicalizare islamistă și a postat în mediul online mesaje de propagandă pentru a atrage adepți de partea ISIS.

Etichete: control judiciar, Craiova, tanar ISIS

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE