Târg de Crăciun țărănesc la Muzeul Țăranului. Intrarea liberăNoua ediție a Târgului "Crăciun Țărănesc", care reuneşte aproximativ o sută de meșteri, artizani
și producători autohtoni, se desfăşoară din 18 până în 23 decembrie, între orele 10, 00 si 18, 00. Intrarea este liberă. 

Targ de Craciun taranesc la Muzeul Țaranului. Intrarea libera (Foto timp-liber.acasa.ro)
Târg de Crăciun țărănesc la Muzeul Țăranului. Intrarea liberă (Foto timp-liber.acasa.ro)

Vei putea degusta produse naturale și produse tradiționale speciale pentru Crăciun (șorici, tobă, lebăr, cârnați, afumături din carne de porc mangalița din Maramureș, brânzeturi de oaie, vacă sau capră din Argeș, Cozonacul Bujor si Cozonac Domnesc cu nucă, simpli, rahat, mac și de post, cozonaci pufoși, împletiți și cozonaci uriași de 20 kg, prăjituri tradiționale din Maramureș), dar și produse de post: zacuști
muntenești și moldovenești, dulcețuri, miere și produse apicole, siropuri, pâine de manufactură cu maia, covrigi, turtă dulce, mere și nuci pentru colind.

La fața locului, dis de dimineață, gospodine pricepute pun la ceaun sarmale, varză cu mămăliguță sau fasole, pomana porcului și ciolan fiert în vin cu usturoi, storceag și fel de fel de bunătăți.

Meșter(Esc)! pentru tine meșteri populari și artiști handmade care vă vor încânta în aceste zile de sărbătoare cu diverse obiecte pentru Crăciun: ornamente pentru pom, felicitări realizate manual, ceramică, ii, icoane, obiecte din piele, mic mobilier pictat, bijuterii handmade, obiecte realizate din lână și croșetate, obiecte din lemn etc. Dacă ți se face dor de atmosfera satelor și târgurilor de odinioară, te invităm la o călătorie printre obiectele de antichități (cufere, mobilier, tablouri, bijuterii, cărți, cărți poștale, patefoane și alte minunății).

Etichete: meșteri, Muzeul Țăranului, târg Crăciun

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE