Târg din Basarabia și Piață Țărănească de Sf. Andrei, la Muzeul Țăranului. INTRAREA LIBERĂMuzeul Țăranului găzduieşte în week-end şi la începutul săptămânii viitoare Târgul din Basarabia și Piață Țărănească de Sf. Andrei.

Targ din Basarabia si Piata Țaraneasca de Sf. Andrei, la Muzeul Țaranului. INTRAREA LIBERA
Târg din Basarabia și Piață Țărănească de Sf. Andrei, la Muzeul Țăranului. INTRAREA LIBERĂ
Foto: organizatorii

Piața Țărănească și Centrul pentru Integrare şi Dezvoltare PRUT organizează, în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie 2015, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român Târgul de Sfântul Andrei. Programul este între orele 10.00 și 18.00, iar intrarea este liberă.

Veți putea degusta produse de post și de dulce de prin toate zonele țării.

De post găsiți dulceturi și siropuri tradiționale de pe Dealurile Mărtănușului, zacști și murături dâmbovițene, miere și produse apicole, turtă dulce și covrigi de la Pitești, fructe și legume proaspete, plăcinte și mancare gatită la ceaun.

La mare preț, sunt preparatele moldovenești de pe ambele maluri ale Prutului: cozonaci, poale-n brâu și aliverci, dar și meșteșugurile: incondeierea ouălelor, țesutul și cusutul straielor, prelucrarea sticlei.

Li se alătură meșteri și producători cu icoane pe lemn și pe sticlă, podoabe, hăinuțe și caciuli crosetate, obiecte din lemn și ceramică, obiecte de colecție, lavandă, decoratiuni, cosmetice naturale.

Invitati de seama: Târgul dinBasarabia - un eveniment inedit, organizat cu prilejul Zilei Naționale a României, în cadrul căruia vor fi prezentate produse fabricate în Republica Moldova, precum şi obiecte de artizanat de pe ambele maluri ale Prutului.

În cadrul târgului din Basarabia, vor fi expuse şi puse în vânzare începând de la intrarea de pe Monetăriei obiecte de artizanat, bucate şi băuturi tradiţionale, produse lucrate manual, jucării pentru cei mici, mobilier şi decor rustic, vinuri selecte, dulciuri şi produse naturiste.

Evenimentul este un prilej în plus pentru promovarea valorilor culturale comune ale românilor de pe ambele maluri ale Prutului, precum și o oportunitate de a iniția noi legături economice între producătorii din cele două state.

Etichete: sfantul andrei, târg, targ muzeul taranului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE