Târgul Bucureștilor între 30 septembrie şi 2 octombrie în Piaţa ConstituţieiEvenimentul, aflat anul acesta la prima ediție, se va desfasura în Piața Constituției, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2016, si își dorește să devină o tradiţie in Capitala, precum și o sărbătoare a recoltei, a meșteșugurilor, a artei și a tradițiilor românești autentice, încurajând, totodată, turismul cultural în București.

Targul Bucurestilor
Târgul Bucureştilor

"Este una dintre promisiunile pe care le-am făcut în campania electorală, aceea de a aduce mai aproape de bucureșteni produsele autohtone, naturale, în cadrul unei mari piețe agro-alimentare. Susținem astfel producătorii autohtoni, oferindu-le spațiul și condițiile necesare pentru vânzarea produselor lor. În același timp, dorim să reînviem o tradiție, aceea a marelui târg al Bucureștilor, care să fie în același timp și o sărbătoare pentru toți locuitorii Capitalei", a declarat Primarul General, Gabriela Firea.

Agenda sărbătorii cuprinde un târg de meșteșugari, producători din toată țara, două zone dedicate gastronomiei autohtone și un bogat program artistic cu nume celebre ale folclorului românesc!

Târgul Bucureștilor va fi deschis vineri între orele 16:00 – 22:00, iar sâmbătă și duminică între orele 8:30 – 22:00. În cele trei zile de eveniment, vizitatorii vor putea alege din cele aproximativ 100 de standuri amplasate în Piața Constituției, încărcate cu produse și obiecte tradiţionale, printre care: ceramică, sculpturi în lemn și os, țesături, covoare, împletituri din fibre vegetale, articole din piele, instrumente muzicale, icoane, ii, costume, păpuși, măști, dar și preparate culinare diverse: miere, dulcețuri, siropuri, prăjituri de casă, cozonaci, turtă dulce, covrigei, brânzeturi, pâine de casă, plăcinte, scovergi, baclava, kurtos colacs sau fructe și legume de sezon.

Programul artistic se desfășoară vineri și sâmbătă între orele 17:00 – 22:00, iar duminică între orele 16:00 – 21:00. Bucureștenii sunt invitați să urmărească spectacole de muzica și dansuri autentice românești, specifice fiecărei zone a țării. Astfel, pe scena din Piața Constituției vor urca renumiți artiști români și ansambluri de muzică populară, care îmbracă portul național cu mândrie: Gelu Voicu, Nicoleta Voica, Matilda Pascal Cojocărița, Mioara Velicu, Margareta Clipa, Cornelia și Lupu Rednic, Nicolae și Tudor Furdui Iancu, Veta Biriș, Maria Ciobanu, Gheorghe Turda, Dinu Iancu Sălăjanu, Laura Lavric, Ștefania Rareș, Ansamblul folcloric „Timișul", Ansamblul folcloric „Țara Vrancei", Ansamblul folcloric „Cununa Carpaților" și Orchestra Națională „Valahia" condusă de maestrul dirijor Marius Zorilă sunt doar câteva nume sonore care alcătuiesc programul artistic pe 30 septembrie, 1 și 2 octombrie.

Intrarea la toate activitățile din cadrul Târgului Bucureștilor este gratuită.

Vă așteptăm in piata Constitutiei, la marea sărbătoare a recoltei si tradițiilor românești!

Etichete: Piata Constitutiei, Târgul Bucureștilor

0/2 COMENTARII
vlad
28 Sep 11:13
+0
VOTURI
-0
KITSCH!!!! Ce legatura are Bucurestiul cu traditiile rurale sau mai stiu eu ce??? De unde o sa apara comercianti care nu exista deja?? O sa vina aceiasi oameni care deja se plimba pe la toate evenimentele de tipul asta de prin parcurile din Bucuresti, aceleasti chestii inutile si kitschoase
Firea = Oprescu
27 Sep 20:37
+0
VOTURI
-0
Cum, Piata Constitutiei?
Pai nu se dadea cu fundul de pamant primarita ca nu va mai aproba blocarea Pietei pentru evenimente culturale/sportive sau de orice fel? Nu trimitea toti organizatorii sa inchirieze Arena Nationala?
Acum s-a razgandit, sau a uitat ce zicea mai luna trecuta? Sau poate nu-i mai scriu soferii blocati in trafic pe DN1, in zona Baneasa, din cauza ca e inchis Kiseleff?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE