TÂRGUL DE PAŞTE BUCUREŞTI 2019. Când şi unde se desfăşoară Târgul de Paşte, în acest anEvenimentul se adreseaza bucurestenilor care petrec Sarbatorile Pascale in Capitala, dar si turistilor, si isi propune sa valorifice arta populara si traditiile autentice, adunand producatori si mestesugari din toate colturile tarii, care folosesc cu mandrie tehnicile de lucru si retetele romanesti mostenite din familie.

TARGUL DE PASTE BUCURESTI 2019. Cand si unde se desfasoara Targul de Paste, in acest an
TÂRGUL DE PAŞTE BUCUREŞTI 2019. Când şi unde se desfăşoară Târgul de Paşte, în acest an

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, organizeaza in perioada 20 – 29 aprilie 2019, cea de-a zecea editie a Targului dedicat Sarbatorilor Pascale din Capitala – „Traditii si Flori de Sarbatori", in Parcul Regele Mihai I, intrarea Charles de Gaulle (Parcul herastrau).

In fiecare zi, intre orele 10:00 – 21:00, vizitatorii vor putea descoperi, la cele peste 70 de casute din cadrul evenimentului, obiecte mestesugaresti si produse culinare, dar si o zona gastronomica amenajata, cu gustari calde si specialitati de sezon. In cadrul targului, bucurestenii vor gasi sute de produse traditionale, precum: oua incondeiate si decorate traditional, ii, icoane pictate, obiecte din piele, ceramica, sticla si lemn, accesorii si decoratiuni pentru masa de Paste, cozonaci, prajituri de casa, pasca etc.

De asemenea, timp de zece zile, mesterii populari vor dezvalui in spatiul expozitional, secretele tehnicilor folosite, publicul avand ocazia sa participe la demonstratii de prelucrare a sticlei, prelucrare a pielii, de incondeiere, decorare si gravare a oualor de Paste, de realizare a unor obiecte si decoratiuni din panusa sau de prelucrare a lemnului, pentru obtinerea diverselor obiecte din gospodarie.

Targul de Paste reprezinta, in fiecare an, un bun prilej de redescoperire a produselor din gospodariile taranesti si a mesterilor traditionali, creand astfel o punte intre mediul rural si cel urban.

Targul de Paste este un eveniment cu intrare libera.

Etichete: parcul regele mihai I, sarbatori pascale in Capitala, targul de paste bucuresti 2019, targul de paste in herastrau, Tradiții și Flori de Sărbători

0/2 COMENTARII
oricine
11 apr 16:50
+0
VOTURI
-0
Iepurele este un simbol al fertilitatii/sexului (nu degeaba este simbolul Playboy), iar in Vechiul Testament era considerat animal NECURAT! Scopul lui foarte clar este ca oamenii sa fie preocupati mai degraba de cadouri si oua colorate decat de adevarata semnificatie a Pastelui si anume JERTFA DE LA CRUCE SI MANTUIREA! Din pacate treaba asta cu iepurele functioneaza de minune si ajuta si la vanzari... si toata lumea alearga dupa cadouri si prostii si de Paste de fapt nu le pasa! (poate doar putini se mai preocupa de adevar)
Vlad
11 apr 10:57
+0
VOTURI
-0
Se lauda cu obiceiuri traditionale si ne arunca statui si figurine cumparate de prin alte parti. Intotdeauna vedem iepuri uriasi desi nu au nici cea mai mica legatura cu traditiile romanesti. Iepurele e asocia cu Pastele in Europa de Vest, in comunitatile cu origini germanice si de la ei s-a raspandit si in Statele Unite dar nu are vreo treaba cu noi.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE