Târg de Sfinții Mihail și Gavril la Muzeul Național al Țăranului Român, în WEEKEND. Cât costăTimp de două zile, sâmbătă, 5 și duminică, 6 ale lui Brumar, 50 de meșteri și artiști iconari vin la Târgul de Sfinții Mihail și Gavril de la Muzeul Național al Țăranului Român, cu tot ce au realizat ei mai minunat peste an.

Targ Muzeul Taranului Roman
Târg Muzeul Ţăranului Român

Alături de meșteri, Galeria de Artă Țărănească scoate în curte obiecte care mai de care mai încântătoare: haine de sărbătoare, ștergare din bumbac, scoarțe, lepedee și fețe de masă; ploști, ulcioare, căni, farfurii; obiecte din lemn: linguri, casete, scaune; ouă încondeiate; icoane pictate pe lemn sau pe sticlă, împletituri și alte meșteșuguri.

De-ale gurii puteți târgui: miere, dulceață, prăjituri, zacuscă, sucuri și țuică.

Vă invităm să regăsiți frumusețea și mărturia gesturilor în lucrurile meșteșugite deopotrivă de țărani, artizani și artiști.

Târg de Sfinții Mihail și Gavriil la Muzeul Național al Țăranului Român. De sâmbătă, 5 până duminică, 6 noiembrie 2016, de orele 10 de dimineață până la 6 seara.

Preț bilet: 4 lei, 2 lei (elevi, studenți, pensionari).

Târgul de Sfinții Mihail și Gavriil este ultimul târg al seriei de acțiuni începute în luna septembrie în cadrul evenimentului Primenire, prin care Muzeul Național al Țăranului Român a relansat promovarea târgurilor dedicate meșterilor, artizanilor și artiștilor care recuperează și revitalizează meșteșugurile, aducând de asemenea în atenția publicului noi interpretări formale ale obiectului tradițional.

Află mai multe pe Muzeul Național al Țăranului Român.

Etichete: mihail si gavril, muzeul national al taranului roman, targ sfintii mihai si gravril

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE