Târgul de Sfinţii Mihail şi Gavril va fi deschis în perioada 2-4 noiembrie, la MNTRMuzeul Ţăranului marchează sfârşitul toamnei şi ultimele zile de dinainte de intrarea în postul Crăciunului invitând publicul la Târgul de Sfinţii Mihail şi Gavriil unde, timp de trei zile, de vineri până duminică, de la orele 10.00 până la 18.00, şaizeci de meşteri, anticari şi artişti vin din toată ţara cu tot ce au realizat ei peste an, spun organizatorii.

Targ de Sfintii MIhai si Gavril
Târg de Sfinții MIhai și Gavril

Vor fi de târguit: obiecte din ceramică, ţăsături, icoane, podoabe, obiecte din lemn. În Târg, publicul va putea asista şi la demonstraţii de încondeiat ouă, cioplit în lemn, ţesut şi pictură pe sticlă. Miere, prăjituri, turtă dulce, plante de leac şi ţuică vor fi la vânzare.

Preţ bilet: 4 lei, 2 lei (elevi, studenţi, pensionari).

Coordonatori sunt Oana Constantin şi Simona Hobincu (Secţia Educaţie Muzeală)

De asemenea, publicul cinefil este aşteptat la a 4-a ediţie a Festivalului Internaţional Antropologic, "Culese din Balkani", în perioada 1-4 noiembrie, la Cinema Muzeul Ţăranului.

"Îngerii sunt duhurile slujitoare lui Dumnezeu. La început toţi îngerii au fost buni şi înţelepţi. După încercarea la care i-a supus Dumnezeu, înainte de Facerea Lumii, o parte din ei, cei conduşi de Lucifer, s-au răzvrătit. Atunci, spune Scriptura, a fost mare război în cer. Mihail şi îngerii cei buni au învins, iar cei răi au fost aruncaţi din cer şi au devenit demoni. Peste soborul îngerilor buni, Dumnezeu l-a rânduit, pe veci conducător, pe Arhanghelul Mihail. În aceeaşi zi este sărbătorit şi Arhanghelul Gavriil, îngerul tălmăcitor al viselor şi vedeniilor. Gavriil vesteşte lui Ioachim şi Anei naşterea Mariei, Maica Domnului, tot el descoperă preotului Zaharia naşterea şi menirea lui Ioan Botezătorul, în fine, o anunţă pe Fecioara Maria că-l va aduce pe lume pe Domnul Hristos", scrie Irina Nicolau în "Ghidul sărbătorilor româneşti".

Etichete: mihai si gavril, Muzeul Țăranului Român, târg, targ sfintii mihai si gravril

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE