Târgul "Recolte de toamnă", organizat în week-end, la Muzeul ŢăranuluiÎn week-end-ul 9-11 octombrie 2015, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, din sos. Kiseleff nr 3, Piața Tărănească și Meșter(Ești)! organizează târgul "Recolte de toamnă".

Targul "Recolte de toamna", organizat in week-end, la Muzeul Taranului
Târgul "Recolte de toamnă", organizat în week-end, la Muzeul Ţăranului
Foto: publika.md

Târgul este deschis între orele 10.00 și 18.00, iar intrarea este liberă.

De vineri până duminică, de dimineța până seara, producători, meșteri, artizani și negustori se vor aduna în curtea Muzeului Național al Țăranului Român într-o piață țărănească autentică, cu multe bunătăți de toamnă și obiecte de tot felul, mai vechi sau mai noi, pentru toate vârstele și toate gusturile.

Veți putea degusta: brânzeturi, cașuri și cașcavele, babic, pastramă de capră și de curcan de la Moș Iosif, Cozonac Domnesc și Cozonac Bujor, plăcinte întinse și poale-n brâu, ciocolată de casă și prăjituri tradiționale, turtă dulce și covrigi, dulcețuri și zacuști din Gradina Cucoanei și de pe Dealurile Mărtănușului, siropuri, miere, ceaiuri și plante aromate de grădină, legume și murături, pâine cu maia, păstrăv afumat de la Doftana, mere de Voinești.

Se gătesc: pastramă și pește la grătar, sarmale și ciolan fiert in vin cu usturoi, borș de pește cu lipie sau mămăligă, stropite din belșug cu must, vin de Panciu, țuici sau palinci.

Pentru cunoscători și colecționari, sunt antichități țărănești și mobilier în curtea interioară, porțelanuri, ceasuri, ibrice, sfeșnice, tablouri, aparate foto, patefoane, cărți.

Meșteri și artizani din toate zonele țării vor fi prezenți cu ii ți țesături, sticlă și icone, ceramic și lemn, cojoace și pielărie, împletituri, bijuterii din alamă și pietre semiprețioase, lână impâslită, ţesături, jucării realizate din diferite materiale, mobilier pictat, căciulițe croșetate, vestimentație și fel de fel de obiecte realizate cu multă migală.

Etichete: Muzeul Țăranului Român, târg, targ muzeul taranului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE