Tăriceanu a semnat, în sfârșit, hotărârea Senatului privitoare la Dan ȘovaConducerea Senatului a luat act de proiectul de hotărâre redactat de senatorii juriști cu privire la votul dat în cazul Șova iar președintele acestui for, Călin Popescu-Tăriceanu, a semnat documentul, urmând ca el să fie transmis, în cursul zilei de miercuri, Monitorului Oficial spre publicare.

CAZUL ȘOVA. Calin Popescu Tariceanu cere o intalnire intre membrii Senatului si membrii CSM
CAZUL ȘOVA. Călin Popescu Tăriceanu cere o întâlnire între membrii Senatului și membrii CSM
Foto: www.satmareanul.net

"Am întrunit Biroul permanent într-o scurtă ședință pentru a lua act de proiectul de hotărâre care a fost redactat de Comisia juridică. Așa cum am stabilit anterior, Comisia juridică a elaborat proiectul de hotărâre și în Biroul permanent am luat act de acesta și l-am votat și sigur că îl trimitem spre publicare la Monitorul Oficial. (...) Da, cu semnătura mea", a spus Tăriceanu.

Tăriceanu afirmase anterior că nu se impune convocarea Biroului permanent al Senatului, însă a constat că proiectul redactat de către senatorii juriști fusese înaintat conducerii Senatului.

"Întotdeauna trebuie să țin cont de toate elementele de legalitate. De dimineață când m-ați întrebat nu văzusem documentul. L-am primit când am ajuns în birou. Comisia juridică a făcut răspunsul către Biroul permanent. Deci cel care trebuia să ia act de acest lucru era Biroul permanent.

Ca atare, am convocat Biroul permanent. Biroul permanent nu adoptă hotărâri. Conform deciziei CCR, Senatul s-a conformat prin redactarea hotărârii care a fost luată în 25 martie. Nu este vorba de o nouă hotărâre, ci numai de redactarea ei", a precizat acesta.

Referitor la faptul că proiectul de hotărâre este datat 25 martie, Tăriceanu a explicat că hotărârea a fost adoptată în 25 martie, însă ea va fi publicată "acum".

"Evident este altceva cu publicarea. Faceți distincție între adoptare, redactare și publicare", a adăugat acesta.

Întrebat dacă consideră că prin semnarea acestui document a 'riscat ceva', președintele Senatului a replicat: "Atâta vreme cât Senatul s-a conformat deciziei CCR, nu știu care ar putea să fie acuzația de abuz, dar sigur că sunt mulți nepricepuți care vorbesc despre tot felul de lucruri".

Comisia juridică a Senatului a decis marți ca, la solicitarea Biroului permanent, să redacteze un proiect de hotărâre prin care se constată că, în urma votului exprimat în 25 martie, nu au fost îndeplinite condițiile necesare pentru încuviințarea cererii de reținere și arestare preventivă a senatorului Dan Șova.

Proiectul de hotărâre stipulează că "nu au fost întrunite condițiile cerute de art. 24 alin. 4 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor și de art. 173 din Regulamentul Senatului pentru a încuviința reținerea și arestarea preventivă a senatorului Șova Dan-Coman" și a fost adoptat de către senatorii juriști cu șase voturi pentru și cinci voturi împotrivă.

Etichete: Călin Popescu Tăriceanu, dan şova, Senat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE