Tăriceanu îl atacă pe Iohannis: Experiența politică a lui Iohannis e subțire rău de totPreședintele PLR și candidat pentru Președinția României, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi, la Timișoara, că experiența politică a contracandidaților săi politici de centru-dreapta, începând cu Klaus Iohannis, este "subțire rău de tot".

Tariceanu il ataca pe Iohannis: Experienta politica a lui Iohannis e subtire rau de tot
Tăriceanu îl atacă pe Iohannis: Experiența politică a lui Iohannis e subțire rău de tot
Foto: gorjeanul.ro

"Cu tot respectul pentru adversarii mei din zona de centru-dreapta, mă uit și văd că experiența lor este subțire rău de tot, lucru valabil începând cu domnul Iohannis. Saltul e uriaș de la primăria unui oraș la președinția unei țări, ținând cont că primăria te îndreaptă mai mult spre rezolvarea unor probleme administrative, iar la președinție trebuie să fii capabil să abordezi probleme de politică externă, de securitate națională, de apărare. Lucrurile acestea sunt în planuri total disjuncte", a afirmat Tăriceanu, citat de Agerpres.

Liderul PLR a afirmat că timpul l-a ajutat să câștige o experiență vastă, trecând prin mai multe etape ierarhice politice în cei 24 de ani postdecembriști: parlamentar, cu o sincopă între 1992-1996, participant la Adunarea Constituantă, ministru al Industriilor și Comerțului, premier, iar acest lucru i-a permis să capete o experiență utilă pentru funcția de președinte. "Nu poți să fii președinte sărind etapele și lucrul acesta se vede și la alți oameni politici, la nivele ceva mai coborâte. Sunt oameni care au fost numiți în funcții de ministru și care nu au putut face față pentru că nu aveau cultură politică, experiență politică și managerială și atunci când te propulsează cineva într-o funcție atât de înaltă, sigur că ești confruntat cu atât de multe probleme, încât nu ești capabil să le faci față", a spus Tăriceanu.

Răspunzând presei, președintele liberalilor reformatori a mai afirmat că Victor Ponta are șanse de ajunge în turul doi al alegerilor, "toate sondajele plasându-l pe primul loc".

În altă ordine de idei, Tăriceanu a reiterat faptul că după momentele intrării României în NATO și aderării la UE, țării noastre îi lipsesc proiectele majore capabile să coaguleze națiunea pentru un singur scop, dar el are un proiect serios prin care România poate deveni cea de-a șaptea putere economică în Europa. 'Consider că România, în acest moment, trebuie să se adune în fața unui proiect ambițios, care să le permită țării și cetățenilor să depășească această situație de resemnare, de mulțumire cu puțin, și să încercăm să valorificăm potențialul creator, de inventivitate, de muncă, să spargem niște bariere ale mentalului colectiv din România că "ăștia suntem, că nu suntem în stare de nimic". Nu suntem în stare de nimic pentru că nu ne propunem nimic. România nu are niciun fel de obiectiv. Aceasta este marea deficiență, care nu provine de la cetățeanul de rând, ci de la elita politică care nu e în stare să definească și să propună și să promoveze ulterior un proiect major', a mai susținut Tăriceanu.

Etichete: alegeri prezidentiale 2014, Călin Popescu Tăriceanu, candidat, Klaus Iohannis

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h