Călin Popescu Tăriceanu: Imunitatea nu este privilegiu. De fapt, este în beneficiul cetățenilorȘeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marți că imunitatea parlamentară nu este un privilegiu, ci este de fapt în beneficiul cetățenilor care au ales acel Parlament.

Tariceanu, un nou atac la adresa Liviei Stanciu, in raspunsul catre prim-vicepresedintele CE
Tăriceanu, un nou atac la adresa Liviei Stanciu, în răspunsul către prim-vicepreşedintele CE
Foto: www.ziuanews.ro

 "Este dreptul constituțional al Parlamentului să decidă în fața acestor solicitări ale justiției. Imunitatea nu este un privilegiu. Imunitatea este în beneficiul cetățenilor. Cei care sunt în Parlament îi reprezintă pe cetățeni, deci cetățenii pe care îi reprezintă sunt afectați.

În așa fel, parlamentarii sunt protejați de excesele și de abuzurile de putere. În alte țări se face ridicarea imunității cu 2/3 sau chiar cu 5/6", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Reamintim că luni, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că dorește înființarea unei comisii la nivelul Parlamentului pentru evaluarea democrației, întrucât justiția atacă în permanență Parlamentul - care este singura instituție democratică din țară, iar parlamentarii au statut special de reprezentare a cetățenilor care i-a votat. 

Etichete: Călin Popescu Tăriceanu, declaraţii, imunitate, parlament, privilegiu, Tăriceanu

0/1 COMENTARII
Vali
09 iun 15:50
+0
VOTURI
-0
Adica poti sa furi cat vrei ca nu poti fi atins de nimeni si de nimic. Adevar graiesti penalule!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE