Tăriceanu: Puterile statului își pot rezolva diferențele de opinii prin dialog direct, fără CCRPreședintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu spune că instituția pe care o conduce va respecta decizia Curții Constituționale, de miercuri, însă consideră că "puterile statului îți pot rezolva diferențele de opinii prin dialog direct, fără intervenția CCR".

Biroul Permanent, convocat de Tariceanu in legatura cu votul in cazul lui Dan Sova
Biroul Permanent, convocat de Tăriceanu în legătură cu votul în cazul lui Dan Şova

Decizia CCR obliga Senatul sa redacteze o hotarare privind rezultatul votului pe solicitarea Justitiei in cazul lui Dan Sova si sa o trimita catre Monitorul Oficial.

"Nu incape nicio indoiala ca Senatul se va conforma deciziei Curtii Constitutionale. Trebuie totusi mentionat faptul ca in cei 25 de ani scursi de la Revolutia din 1989, Parlamentul nu a publicat vreodata in Monitorul Oficial hotararile negative. Ele nu se redactau. Decizia de azi a Curtii Constitutionale schimba complet cutuma parlamentara", a declarat Calin Popescu Tariceanu, potrivit ziare.com

"Activitatea deosebit de intensa a DNA din ultima vreme, care cuprinde anchetarea unui numar relativ important de politicieni si inalti demnitari, are ecouri si consecinte profunde nu doar in randul opiniei publice, ci si in interiorul unor autoritati ale statului si in relatiile inter-institutionale. De aceea, semnificatia, profunzimea si impactul deciziilor luate azi de CCR depasesc cu mult spetele care au inspirat sesizarile inaintate Curtii de catre Presedintie si CSM. Voi incepe cu o prima concluzie care justifica aceasta afirmatie", a subliniat Tariceanu intr-un comunicat de presa.

Seful senatorilor a continuat spunand ca "ar fi de bun augur si un semn al revenirii la normalitate pentru societatea romaneasca, atat de bruscata de regimul Basescu, ca CCR sa nu mai fie sesizata in viitor cu vreo cerere de solutionare a unor presupuse conflicte juridice de natura constitutionala intre autoritati sau institutii ale statului".

 

 

Etichete: Călin Popescu Tăriceanu, Curtea Constituţională, dan şova, Senat

0/1 COMENTARII
TWA
08 Apr 20:56
+0
VOTURI
-0
Mă tâmpitule! Băsescu nu mai e președinte de luni bune, dar tu și încă alți câțiva exaltați tot o ardeți la foc mic cu „Băsescu-n sus, Băsescu-n jos”. Nu neg că nici ăla nu se potolește, să stea cuminte la pensia lui, dar de aici și până la a-l aduce în discuție cu FIECARE ocazie e drum lung.

Și ce-i cu declarația asta? Un fel de „acum facem așa, că a ieșit în afară, dar data viitoare s-o rezolvăm între noi, fără a mai apela la lege”???
Mă... model de ciorapi! Tu și cu baba aia atomică, „lăsați-mă cu Constituția!”, pe ce lume trăiți? V-au fătat mamele voastre direct în scaunele de parlamentari deasupra legilor?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE