Tăriceanu: Restaurantele şi afacerile mici din turism vor fi impozitate după cifra de afaceriProfitul raportat de restaurante şi micile afaceri din turism nu va mai fi luat în calcul la stabilirea impozitelor, potrivit preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Tariceanu: Restaurantele si afacerile mici din turism vor fi impozitate dupa cifra de afaceri
Tăriceanu: Restaurantele şi afacerile mici din turism vor fi impozitate după cifra de afaceri
Foto: nasul.tv

Restaurantele, pensiunile şi, în general, afacerile mici din turism vor fi impozitate în funcţie de cifra de afaceri şi nu de profitul raportat, potrivit lui Tăriceanu.

„Nu este o măsură care să se adreseze marilor lanţuri hoteliere. Nu este o măsură pentru Atenee Palace sau pentru Hilton. Este pentru cei mici care te trag oricum în piept – aţi văzut, i-a găsit ANAF, aveau restaurantul plin, dar doar două bonuri fiscale emise. Nu este impozit forfetar, va fi stabilit un plafon al cifrei de afaceri pentru care se va plăti impozit pe cifra de afaceri, nu pe profit", a declarat pentru ZF fostul premier.

Măsura va fi cuprinsă cuprinsă într-o iniţiativă legislativă ce va fi înaintată Parlamentului de către grupul ALDE şi de grupul PSD, a spus Tăriceanu.

Etichete: Călin Popescu Tăriceanu, cifră de afaceri, impozit, restaurante

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE