Tăriceanu: "Un al doilea refuz ar fi un gest suicidal al preşedintelui"



Un al doilea refuz venit de la Cotroceni ar fi unul "suicidal" pentru Klaus Iohannis, este de părere Călin Popescu Tăriceanu, care a ţinut să specifice că propunerea a fost una comună, cea mai bună hotărâre pentru a evita căderea României într-o criză politică majoră.

alin Popescu Tariceanu
ălin Popescu Tăriceanu

Liderii ALDE au salutat alegerea lui Sorin Grindeanu ca fiind una „plină de înţelepciune", venită după „decizia incorectă de ieri a preşedintelui". Copreşedintele partidului, Daniel Constantin, a apreciat că Grindeanu este o persoană „competentă, bine pregătită, capabilă să pună în practică programul de guvernare".

Alături de Constantin, Călin Popescu Tăriceanu a ţinut să precizeze că decizia în privinţa noii nominalizări a fost una comună, care vine după consultări şi discuţii reciproce.

Această soluţie politică la care noi am ajuns, o nouă nominalizare, este răspunsul politic pe care noi am găsit de cuviinţă să-l dăm ca urmare a crizei politice care s-a declanşat, ca urmare a refuzului nemotivat al preşedintelui. Am considerat că mai mult decât o luptă a orgoliilor, punem mai presus de toate interesul naţional. (...) Dacă preşedintele refuză şi a doua oară e clar că nu urmăreşte altceva decât amplificarea crizei politice, un joc de putere, şi ştim ce avem de făcut într-o asemenea situaţie, sper să nu fim nevoiţi să ajungem la adâncirea crizei politice", a declarat Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a mai spus că membrii coaliţiei au ales soluţia menită să detensioneze situaţia şi să se concentreze pe aplicarea programului electoral al PSD şi a accentuat că un al doilea refuz al lui Iohannis ar fi un gest „suicidal" pentru preşedinte.

Apreciz foarte clar şi fără drept de echivoc că (n.r.: un al doilea refuz) ar fi un gest suicidal al preşedintelui şi atunci singura soluţie care ne-ar mai rămâne la dispoziţie ar fi să declanşăm suspendarea, dar nu vreaau să ajungem în această situaţie, să fie foarte clar. (...) Ne-am consultat, a fost o decizie comună. În seara aceasta vom trimite oficial propunerea de nominalizare. Nu pot să avansez nimic decât atunci când preşedintele face anunţul oficial", a conchis Tăriceanu.

Etichete: Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin, Sorin Grindeanu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE