Tăriceanu: "Un al doilea refuz ar fi un gest suicidal al preşedintelui"Un al doilea refuz venit de la Cotroceni ar fi unul "suicidal" pentru Klaus Iohannis, este de părere Călin Popescu Tăriceanu, care a ţinut să specifice că propunerea a fost una comună, cea mai bună hotărâre pentru a evita căderea României într-o criză politică majoră.

alin Popescu Tariceanu
ălin Popescu Tăriceanu

Liderii ALDE au salutat alegerea lui Sorin Grindeanu ca fiind una „plină de înţelepciune", venită după „decizia incorectă de ieri a preşedintelui". Copreşedintele partidului, Daniel Constantin, a apreciat că Grindeanu este o persoană „competentă, bine pregătită, capabilă să pună în practică programul de guvernare".

Alături de Constantin, Călin Popescu Tăriceanu a ţinut să precizeze că decizia în privinţa noii nominalizări a fost una comună, care vine după consultări şi discuţii reciproce.

Această soluţie politică la care noi am ajuns, o nouă nominalizare, este răspunsul politic pe care noi am găsit de cuviinţă să-l dăm ca urmare a crizei politice care s-a declanşat, ca urmare a refuzului nemotivat al preşedintelui. Am considerat că mai mult decât o luptă a orgoliilor, punem mai presus de toate interesul naţional. (...) Dacă preşedintele refuză şi a doua oară e clar că nu urmăreşte altceva decât amplificarea crizei politice, un joc de putere, şi ştim ce avem de făcut într-o asemenea situaţie, sper să nu fim nevoiţi să ajungem la adâncirea crizei politice", a declarat Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a mai spus că membrii coaliţiei au ales soluţia menită să detensioneze situaţia şi să se concentreze pe aplicarea programului electoral al PSD şi a accentuat că un al doilea refuz al lui Iohannis ar fi un gest „suicidal" pentru preşedinte.

Apreciz foarte clar şi fără drept de echivoc că (n.r.: un al doilea refuz) ar fi un gest suicidal al preşedintelui şi atunci singura soluţie care ne-ar mai rămâne la dispoziţie ar fi să declanşăm suspendarea, dar nu vreaau să ajungem în această situaţie, să fie foarte clar. (...) Ne-am consultat, a fost o decizie comună. În seara aceasta vom trimite oficial propunerea de nominalizare. Nu pot să avansez nimic decât atunci când preşedintele face anunţul oficial", a conchis Tăriceanu.

Etichete: Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin, Sorin Grindeanu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE