Tăriceanu, în vizorul DNA. Parchetul a trimis la DNA plângerea făcută după votul în cazul lui ŞovaCălin Popescu Tăriceanu va fi verificat de DNA, după ce preşedintele PMP, Eugen Tomac, a făcut o plângere la Parchet, semnalând faptul că preşedintele Senatului a comis un abuz în serviciu în cazul controversatului vot prin care Dan Şova a fost scăpat de colegii săi de mandatul de arestare. Parchetul General a trimis plângerea făcută de Tomac la DNA.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu: Nu este rolul ambasadorilor sa dea sfaturi
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu: Nu este rolul ambasadorilor să dea sfaturi
Foto: nasul.tv

Parchetul General a trimis la DNA o plângere penală depusă de Eugen Tomac. Liderul PMP îl acuză pe Tăriceanu de abuz în serviciu şi fapte de corupţie în cazul votului lui Dan Şova. DNA va trebui să îl ancheteze pe Tăriceanu pentru a stabili dacă e vinovat.

"Am solicitat Parchetului să se sesizeze având în vedere abuzul în serviciu de care domnul preşedinte al Senatului e acuzat, pentru că, aşa cum a constatat şi CCR, e inadmisibil că, după votul în cazul Şova, a ezitat să emită acea hotărâre. În solicitarea făcută de noi am precizat că domnia sa interpretat legea după bunul plac, în sensul că a ţinut cont de regulament şi nu de Constituţie. Ne bucurăm că instituţiile statului s-au sesizat în acest caz", a declarat Eugen Tomac, în direct la Realitatea TV.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a convocat Biroul Permanent, pentru a discuta de hotărârea pe care Senatul trebuie să o emită în legătură cu votul în cazul lui Dan Şova.

Președintele Comisiei Juridice, Cătălin Boboc, a declarat, marți, după ședința Biroului Permanent al Senatului, că, în ceea ce privește votul în cazul Șova, Comisia Juridică nu se poate substitui plenului.

„Vom răspunde acestei solicitări. Senatul a respins acea formă a hotărârii, dar ea poate să aibă o altă formă. Am să propun un proiect de hotărâre către plenul Senatului și voi propune să o redactăm noi prin care să constatăm că au fost îndeplinite criteriile pentru adoptarea acelei hotărâri. Dacă nu acceptă, vom fi într-un conflict. Nu pot să nu răspund unei solicitări a Biroului Permanent. Este lipsa de curaj în asumarea unei greșeli și se poate asuma o astfel de greșeală, se poate redacta și publica o astfel de hotărâre fără a mai fi nevoie de vot. Greșeala aparține staff-ului care nu l-a informat corect pe președintele Senatului privind modul în care ar fi trebuit să meargă lucrurile", a explicat Cătălin Boboc.

Mai multe detalii AICI.

Proiectul de Hotărâre propus de Biroul Permanent în vederea constatării rezultatul votului exprimat pe 25 martie cu privire la cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova a fost respins, luni, de Senat. Hotărârea a fost respinsă cu 68 de voturi "împotrivă", 43 de abțineri și două voturi "pentru". Astfel, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acum obligat să redacteze şi să semneze o hotărâre de respingere datată cu 25 martie. Detalii AICI.

DNA a trimis, luni, o nouă cerere președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, prin care solicită predarea, în cel mai scurt timp, a unor înscrisuri necesare cauzei în care senatorul DAN ȘOVA este cercetat cu privire la săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu. DNA invocă obstrucționarea justiției.

Etichete: Călin Popescu Tăriceanu, dan şova, DNA, Parchet, plângere penală, PMP, Tăriceanu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h