Ţările est-europene care refuză cotele de refugiaţi, criticate dur de Angela MerkelCancelarul german Angela Merkel a criticat dur, miercuri seară, la o reuniune a Partidului Popular European (PPE), ţările est-europene care refuză cotele obligatorii de refugiaţi.

Biroul cancelarului german Angela Merkel, inchis dupa ce a primit un pachet suspect
Biroul cancelarului german Angela Merkel, închis după ce a primit un pachet suspect
Foto: ipop.gr

"Est-europenii - şi eu mă consider est-europeană - au aflat din experienţă că izolarea nu ajută. Mă întristează puţin faptul că exact cei care se consideră norocoşi că au putut vedea sfârşitul Războiului Rece acum se gândesc că pot sta total în afara unor evoluţii ale globalizării", a declarat Merkel, potrivit site-ului Politico.eu, citat de mediafax şi preluat de b1.ro.

În declarația sa, cancelarul german s-a referit la țările central și est-europene, din care face parte și România, țări care au votat împotriva introducerii cotelor obligatorii pentru distribuirea refugiaților.

În Consiliul UE pentru Justiție și Afaceri Interne, România, Cehia, Slovacia și Ungaria au votat împotriva sistemului de relocare a imigranților cu cote obligatorii țărilor UE, dar schema a fost aprobată.

Aceasta a declarat și că refuzul de a primi refugiați este un pericol pentru întreaga Europă. "Refuzul de a primi refugiaţi, în principiu, este - scuzaţi-mă că o spun atât de franc - un pericol pentru Europa", a semnalat aceasta.

Cancelarul Germaniei a mai solicitat și schimbarea Acordului Dublin, prin care persoanele extracomunitare pot solicita azi în primul stat membru UE în care intră. "Trebuie să fim sinceri: procesul Dublin, în forma actuală, este învechit. Pledez pentru instituirea unei noi proceduri, în sensul repartizării în mod echitabil a refugiaţilor în statele europene", a afirmat Merkel.

Etichete: Angela Merkel, cote de refugiati, refugiati

0/1 COMENTARII
pasagerul
08 Oct 07:33
+0
VOTURI
-0
Pe asta urcati-o intr-un Volkswagen Diesel cu esapamentul inauntru. Mucles nazisto!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE