TAROM a renunţat la ultimul avion Airbus A310 din lotul cumpărat în 1992Aeronava Airbus A310 -TAROM (YR-LCA) a operat sâmbătă ultimul său zbor comercial (Madrid-Bucureşti), după aproape 24 de ani de la primul zbor. Botezat „Transilvania", avionul a ajuns în flota TAROM pe 17 decembrie 1992.

Avion Airbus A310
Avion Airbus A310

Până în 2003, avioanele A310 au fost utilizate pe curse spre Bangkok, Beijing, New York, Singapore, Montreal, dar şi spre destinaţii europene. După renunţarea la destinaţiile transatlantice, aeronavele Aibus din flota TAROM au continuat să fie folosite pentru destinaţii europene şi nu numai, cum ar fi Madrid, Dubai sau Tel Aviv.

Aeronava „Transilvaia", cu 209 locuri disponibile, a purtat către cele mai diverse destinaţii, preşedinţi de stat, membri de guvern, echipa olimpică şi multe alte personalităţi naţionale şi internaţionale.

„Istoria şi tradiţia care stau în spatele brandului au consacrat numele TAROM şi sunt la fel de importante pentru noi ca şi modernitatea, evoluţia şi progresul", se arată într-un comunicat al companiei aeriene de stat.

Retragerea aeronavei din flota TAROM a fost marcată printr-un eveniment desfăşurat la Salonul Oficial al Aeroportului Otopeni, unde a fost întâmpinată de foşti piloţi şi însoţitori de bord ai companiei care au operat această aeronavă, după ce a trecut pe sub tradiţionalele tunuri cu apă. Tradiţia spune că la primul zbor, ca şi la ultimul, avioanele trec pe sub jeturi de apă, marcând astfel intrarea, respectiv ieşirea din serviciu.

Tarom a cumpărat, în 1992, trei avioane A310, botezate „Muntenia", „Moldova" şi „Transilvania", pe care le-a folosit în special pentru cursele pe rute cu distanţe lungi, cum ar fi Bangkok, Beijing, New York, Singapore sau Montreal.

În 1995, avionul „Muntenia" s-a prăbuşit la Baloteşti, la câteva minute după decolare. Al doilea aparat din lotul 1992, „Moldova", a ieşit din uz în data de 12 septembrie.

TAROM rămâne acum cu o flotă de 22 de avioane formată din trei mărci diferite – Airbus, ATR şi Boeing – cu o medie de vârstă de peste 15 ani.

Etichete: a310, avion Airbus A310, avion tarom, tarom

0/1 COMENTARII
robert
31 Oct 10:03
+0
VOTURI
-0
Acum sa vezi circ daca se defecteaza o aeronava..vor fi din ce in ce mai multe probleme cu orarul de zbor la Tarom..flota veche isi va spune din ce in ce mai mult cuvantul.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h