Tarom amână cumpărarea de aeronave noiTarom își amână planul de cumpărare a două aeronave noi, care să înlocuiască cele mai vechi aparate din portofoliu, respectiv cele două Airbus A310 achiziționate în 1992, după ce pentru primul semestru al acestui an a raportat pierderi de 28,6 milioane lei (peste 6 milioane euro), de opt ori mai mari față de nivelul prevăzut în bugetul de venituri si cheltuieli.

Tarom amana cumpararea de aeronave noi
Tarom amână cumpărarea de aeronave noi

Tarom operează în prezent cu 22 de aeronave, după ce unul dintre aparatele Airbus A310, cumpărate în 1992, a ieșit din uz pe 12 septembrie, iar operatorul ia în calcul păstrarea unei flote de 21 de aeronave în sezonul de iarnă, după ce a doua aeronavă de același tip va ieși din uz pe 31 octombrie, potrivit unui răspuns trimis de reprezentanții companiei, la solicitarea News.ro.

Fostul director general al companiei, Gabriel Stoe, anunțase în iunie că analizează posibilitatea achiziționării a două aeronave noi pentru a înlocui cele mai vechi aparate din portofoliu, cele două Airbus A310 cumpărate în 1992.

Stoe estima o sumă necesară de 5 milioane de dolari pentru fiecare aeronavă și declara că mai este nevoie doar de aprobarea consiliului de administrație.

Însă Tarom a raportat pentru primul semestru pierderi de 28,6 milioane lei (peste 6 milioane euro), de opt ori mai mari față de nivelul prevăzut în bugetul de venituri si cheltuieli, astfel că acest plan a fost amânat.

Pentru sezonul de iarnă, compania ia în calcul două variante, iar una dintre ele este "acoperirea rutelor actuale cu cele 21 de aeronave disponibile în flotă, după retragerea celor două Airbus A310, concomitent cu reevaluarea frecvențelor și a rutelor existente în portofoliul companiei".

A doua variantă ar fi, în opinia reprezentanților Tarom, închirierea în regim "wet lease", adic[ închirierea unui avion cu tot cu personalul auxiliar, a unei aeronave care să acopere inclusiv volumul de operare a unor curse charter suplimentare, solicitate în mod regulat în perioada de iarnă.

Cumpărarea a două aeronave noi în acest an pentru a înlocui cele două Airbus-uri ieșite din uz este exclusă, potrivit informațiilor transmise News.ro de către reprezentanții companiei.

Etichete: aeronave noi tarom, aeronave tarom, tarom

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE