Tavanul de la ultimul etaj al şcolii 141 din Bucureşti s-a prăbuşit. Nu există victime VIDEOTavanul de la ultimul etaj al şcolii 141 din Bucureşti s-a prăbuşit. Marele norc este că în acel moment nu se aflau copii în preajmă, întrucât în această săptămână a avut loc Şcoala Altfel. Consiliul Local Sector 5 a aprobat, joi seară, rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli, aprobând pentru Şcoala Gimnazială Ion I. C. Brătianu un buget de aproape 400.000 de lei pentru amenajarea şi consolidarea unităţii de învăţământ.

Tavan prabusit
Tavan prăbuşit

În urma prăbuşirii plafonului holului de la etajul doi din incinta Şcolii Gimnaziale Nr.141 „Ion I.C. Brătianu", primarul Daniel Florea a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 5.

"Întrunit într-o şedinţă care s-a desfăşurat începând cu orele 16.30, acesta a dispus punerea în siguranţă şi interzicerea accesului în clădire, fiind, totodată, solicitată convocarea unei şedinţe de îndată a Consiliului Local Sector 5. În cadrul acesteia, consilierii locali au adoptat rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2017, fiind alocată suma de 3.953 mii lei pentru amenajarea şi consolidarea unităţii de învăţământ", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 5.

Joi dimineaţă, un tavan din rigips aflat la etajul II al unui corp de clădire care aparţine Şcolii Gimnaziale nr. 141, din sectorul 5, s-a prăbuşit. Inspectoratul Şcolar Bucureşti a explicat că în această săptămână, în unitatea de învăţământ, nu se desfăşurau ore de curs, ci programul Şcoala Altfel, astfel niciun elev nu a fost supus pericolului accidentării, niciun elev nu a fost intoxicat cu praf sau izolat într-o sală de clasă.

Potrivit ISMB, joi dimineaţa, la Şcoala Gimnazială din Sectorul 5, plafonul suspendat s-a prăbuşit pe holul de la etajul al doilea al clădirii.

"Având în vedere faptul că în această săptămână în unitatea de învăţământ nu se desfăşurau ore de curs, ci programul Şcoala Altfel, niciun elev nu a fost supus pericolului accidentării, niciun elev nu a fost intoxicat cu praf sau izolat într-o sală de clasă, potrivit afirmaţiilor conducerii unităţii de învăţământ", a precizat Inspectoratul Şcolar într-un comunicat.

O echipă formată din reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 5 şi inspectori şcolari s-a deplasat la faţa locului, imediat după ce s-a prăbuşit plafonul.

"Este de menţionat faptul că unitatea de învăţământ este programată de către Primaria Sectorului 5 şi Consiliul Local al Sectorului 5 pentru a intra în reabilitare, începând cu vacanţa de vară a elevilor. Dat fiind pericolul la care elevii pot fi supuşi, a fost luată decizia ca activitatea unităţii de învăţământ să fie mutată temporar, până la sfârşitul anului şcolar 2016-2017, în incinta Şcolii Gimnaziale nr. 127, începând cu ziua de luni, 29 mai 2017", arată documentul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

 

Etichete: Ion I. C. Brătianu, şcoală gimnazială, Sectorul 5, TAVAN, tavan prabusit

0/5 COMENTARII
Pandeaua
27 May 08:00
+0
VOTURI
-0
Parazitii - Noi vrem respect
"Cand scolile cad peste copii e un iad..."

Iar Primaria da banii pe biserici.
Cris
26 May 20:57
+0
VOTURI
-0
Acel video arata clar - Romania nu se lupta cu ISIS, cu terorismul. Nu s-a luptat niciodata. La noi nu e nevoie sa vina cineva sa se detoneze ca sa ne cada un tavan in cap, intr-o scoala. Nu e nevoie nici macar de cutremur. E suficienta o zi senina. La noi teroristii sunt escrocii care conduc prin rotatie aceasta tara si care doar fura in timp ce scolile si spitalele cad pe noi.
sfantul asteapta
26 May 10:24
+0
VOTURI
-0
In toti anii acestia sume imense de la bugetul de stat si al primariilor au fost directionate catre catedrale, biserici, panselute, monumente stupide. Politicienii sunt de vina pentru faptul ca nu se investeste in infrastructura, educatie, sanatate si cultura si se cheltuie banii publici pe popime fara nici un rost. Faptul ca se cheltuie atat de mult pe biserici spune foarte mult despre gradul de incultura din tara noastra.
vlad
26 May 07:49
+0
VOTURI
-0
Oh, dam niste banuti si se rezolva treaba??? Bai nene, nu va imaginati ce se intampla daca era pauza si scoala functiona??? Ar fi palit si ce s-a intamplat la Manchester.... Oameni multi trebuie dati afara si sa aiba dosare penale pentru neglijenta criminala!!!
Cris
26 May 06:32
+0
VOTURI
-0
Asta se intampla in timp ce Gaby Firea da bani la biserici, construieste statui cu Reagan si foote bani pe tot felul de lucruri marunte in loc sa se ocupe de lucrurile importante. Rusine.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE