Taxă de 200 lei pe pagină pentru informaţiile publice, la Primăria Capitalei. Cum explică PMBPrimăria Capitalei a publicat, pentru scurt timp, pe site-ul instituției, un document care prevedea taxarea cu 200-250 de lei, pentru eliberarea de documente de interes public de către Compania Imobiliară București S.A, una din cele 22 de companii înființate recent de primarul Gabriela Firea. 

Taxa de 200 lei pe pagina pentru informatiile publice, la Primaria Capitalei. Cum explica PMB
Taxă de 200 lei pe pagină pentru informaţiile publice, la Primăria Capitalei. Cum explică PMB

Una dintre companiile înfiinţate de Primăria Capitalei cere o taxă de 200 de lei pe pagină A4 şi 250 de lei pe pagină A3 pentru eliberarea documentelor solicitate în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Primăria Capitalei transmite că propunerea unei taxe de 200 de lei pe pagină A4 şi 250 de lei pe pagină A3 pentru eliberarea documentelor solicitate în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public este de fapt o "eroare materială" care nu a fost sesizată de către cei care au redactat proiectul de hotărâre privind aprobarea delegării serviciului de întreţinere, reparaţii curente şi administrare a fondului imobiliar către Compania Imobiliară Bucureşti SA.

"Anexa respectivă a fost retrasă, întrucât a fost vorba despre o eroare materială care, din păcate, nu a fost sesizată de persoanele care au prelucrat informaţiile din cadrul proiectului de hotărâre. Această eroare va fi corectată, conform legislaţiei în vigoare. Mai mult decât atât, eroarea materială nu avea cum să producă efecte, potrivit normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public (...)", transmite Primăria Capitalei.

În proiectul de hotărâre era prevăzută, pe lângă alte taxe pentru serviciile oferite se către Compania Municipală Imobiliară Bucureşti SA, şi taxa pentru eliberarea documentelor solicitate în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, respectiv 200 de lei/pagină A4 şi 250 de lei/pagină A3. Ulterior, municipalitatea a retras de pe site paginile în care apărea tabelul cu taxele.

Ulterior, municipalitatea a retras de pe site paginile în care apărea tabelul cu taxele.

 

Etichete: Compania Imobiliara Bucuresti, Gabriela Firea, informatii publice, Primăria Capitalei, taxa de 200 de lei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE