Taxa de autostradă se aplicĂ din 2017. CÂT VOM PLĂTISe pregătește sistemul de taxare al autostrăzilor din România. Românii vor fi obligați să plătească minim 1,75 euro pemtru fiecare 100 de kilometri parcurși pe autostradă. 

Taxa de autostrada se aplicA din 2017. CAT VOM PLATI
Taxa de autostradă se aplicĂ din 2017. CÂT VOM PLĂTI

TAXĂ PE AUTOSTRADĂ. Șoferii români vor fi obligați să plătească dacă vor să circule pe A1 și A2. Taxa va scoate din buzunarul fiecărui șofer minimum 1,75 de euro pentru fiecare 100 de kilometri parcurşi pe autostrăzile construite din bani publici sau europeni.

Românii au scos din buzunar, de la 1 aprilie 2014 până astăzi, circa 1,5 miliarde de euro pentru drumuri și autostrăzi pe care țara noastră nu le are. Banii au fost colectați din rovinietă și acciza de 7 eurocenți/litru de carburant.

Cu toate acestea, colosala sumă de aproximativ 1,5 miliarde de euro nu este suficientă pentru reprezentanții statului, care sunt hotărâți să introducă o nouă taxă.

Prima autostradă din România pentru care șoferii vor fi taxați este A1, București-Pitești. Taxe se va aplica după ce șoseaua cu patru benzi, cu o lungime de aproximativ 110 km, va suporta reparații capitale.

Următoarea pe lista oficialilor Ministerului Transporturilor este autostrada București-Constanța, românii fiind nevoiți să-și suplimenteze bugetul pentru un concediu pe litoralul românesc, începând din vara anului 2018, cu suma aferentă taxei de autostradă, potrivit Capital.ro.

 

 

Etichete: A1, A2. Autostrada Soarelui, autostradă, ministerul transporturilor, taxa

0/4 COMENTARII
ggg
13 ian 09:47
+0
VOTURI
-0
alti bani care vor fi mancati de AND. poate ar trebui DNA-ul sa verifice ce se intampla prin ministerul asta mare mancator de bani si cu rezultate minime.
vlad
13 ian 08:46
+0
VOTURI
-0
Ce bataie de joc... mai ales ca avem miliarde rezervate de la UE pt autostrazi. O sa puna taxa si pe Bucuresti - Ploiesti? unde nu au prevazut nici macar un loc de oprire? nici nu stiu daca sunt telefoanele alea de urgenta :)
Cris
13 ian 07:48
+0
VOTURI
-0
E taxa de smecher. Nu va plati nimeni, o sa vedeti.
Aceaasta taxa trebuia introdusa dupa finalizarea autostrazii pana in Ungaria.

Va sfatuiesc sa nu platiti nimic!
Auto
13 ian 07:32
+0
VOTURI
-0
A1 nu era facuta cu bani de la buget? Pe ce baza cer astia taxa? Legea smecherului?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE