Taxă de habitat în Sectorul 2 din Capitală, de la 1 martie. Cât va costaPrimăria Sectorului 2 anunţă că a elaborat proiectul de hotărâre privind instituirea taxei de habitat cu destinaţie specială de salubrizare, în formă intermediară, actualizat după desfăşurarea procedurii de dezbatere publică în şedinţele din data de 29.01.2019 şi 05.02.2019.

Taxa de habitat in Sectorul 2 din Capitala, de la 1 martie. Cat va costa
Taxă de habitat în Sectorul 2 din Capitală, de la 1 martie. Cât va costa

Începând cu data de 01.03.2019 se instituie taxa de habitat cu destinația specială de salubrizare în cuantum de 159 lei/persoană/an, pentru utilizatorii casnici (persoane fizice) din Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti, aferentă serviciilor de salubrizare prestate în beneficiul comunității locale și individual, informează administraţia locală într-un comunicat de presă remis la redacţie. 

Conform sursei citate, pentru anul 2019 se aprobă subvenționarea din bugetul local al Sectorului 2 al Municipiului București a sumei de 38,3 lei/persoană/an, pentru stimularea gestionarii deşeurilor menajere reciclabile, conform prevederilor art. 17 alin. 1) lit. a) din Legea nr. 211/ 2011 privind regimul deşeurilor cu modificările şi completările ulterioare, respectiv asigurarea colectării separate cel puţin a deşeurilor de hârtie, metal, plastic şi sticlă din deşeurile municipale, astfel încât valoarea taxei lunare achitată de fiecare utilizator persoană fizică va fi egală cu nivelul tarifului achitat direct operatorului de salubrizare, pentru luna februarie 2019, luna anterioară instituirii taxei.
De asemenea, s-a aprobat Regulamentul privind instituirea, determinarea cuantumului, încasarea și administrarea taxei de habitat cu destinația specială de salubrizare pe raza Sectorului 2 al Municipiului București, pentru beneficiarii casnici (persoane fizice).
Pentru stabilirea modului de plată a taxei de habitat cu destinația specială de salubrizare începând cu data de 01.01.2020, va fi elaborat Regulamentul privind determinarea cuantumului taxei plătită de beneficiarii persoane fizice (utilizatori casnici) până cel târziu la data de 30.09.2019, ce va cuprinde modalitatea de acordare a subvenției în cazul colectării selective a deșeurilor în procent de minim 25%, obligație ce va fi asumată prin declarație pe propria răspundere, pentru fiecare punct de colectare, de către reprezentanții Asociațiilor de proprietari, respectiv a deținătorilor de locuințe unifamiliale, astfel încât nivelul subvenției să poată acoperi integral nivelul taxei.
În temeiul prevederilor art. 7 alin (2) şi alin (4) din Legea numărul 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată cu modificările şi completările ulterioare, a fost adus la cunoştinţa cetăţenilor proiectul de hotărâre privind instituirea taxei de habitat cu destinaţia specială de salubrizare.

Etichete: Sectorul 2, taxa de habitat, taxa habitat sector 2, taxa salubrizare Sector 2

0/7 COMENTARII
Popa
18 apr 15:36
+0
VOTURI
-0
Calculul este unul clar: 371854 locuitori in S2 (conform INS DRS Bucuresti la 0107.2018)X 159lei/an/locuitor = 59124786 lei = cca 12 317 663 euro. adica cca 1 mil.euro pe luna pentru colectarea, sortarea, transportul si depozitarea gunoaielor. Valorificarea celor ce pot fi valorificate, inclusiv producerea de caldura si energie electrica nefiind calculate rezulta o suma ce poate depasi usor 250000 euro pe luna. Asadar noi toti contribuim cu 1 mil.euro pe luna la functionarea unei firme care mai castiga inca 250 000 euro prin valorificare si care daca are deja investitiile in utilaja si oameni facute poate avea un profit net de cel putin 500 000 euro pe an. Este revoltator. Nu avem nici o garantie ca treburile vor merge bine si nu inteleg de ce trebuie platita aceasta taxa ca un impozit o data sau de doua ori pe an. Plata lunara ar fi fost mai acceptabila si am fi putut avea un control.Daca serviciul nu ar fi fost bien facut timp de doua trei luni am fi putut denunta contractul dar asa????... Unde este concurenta? Unde este garantia serviciilor de calitate? Unde este implicarea Primariei in utilizarea rationala a fondurilor rezultate din impozitele si taxele obisnuite. Nu cred ca era nevoie de aceasta supra taxare sau acest impozit imens pus pe capul cetateanului Sectorului 2. Speranta este in anularea in instanta.
Ramona
15 apr 11:08
+0
VOTURI
-0
Ce ironie...sa ni se ceara sa platim o taxa pentru servicii de salubrizare in conditiile in care pe strazile din sectorul 2 din jurul casei mele am vazut cea mai mare mizerie din tot Bucurestiul...munti de gunoaie la propriu...ma indoiesc ca dupa c voi achita taxa asta, voi avea curatenie in cartier.
silvia
18 mar 20:08
+0
VOTURI
-0
Dle primar va adresez o intrebare .cum va explicati ca sectoarele1,3 nu platesc chear nici o taxa la gunoi Aceste sectoare nu fac parte din Buc Nu este lege pt toata lumea
Aldea
15 mar 21:03
+0
VOTURI
-0
legal puteti confirma aceasta taxa?
ani
08 mar 15:45
+0
VOTURI
-0
Totusi cand stim exact cand se da hotararea definitiva pentru sectorul 2 in legatura cu taxa de habitat instituita numai pe sector 2
ani
08 mar 15:41
+0
VOTURI
-0
Suntem cu totii din Bucuresti.
De ce suntem tratati diferit?
Numai pentru locuitorii sectorului 2 se instituie taxa de habitat?
Celelalte sectoare (vezi sect.1, sector 3, sector 4) nici macar nu platesc serviciul de salubrizare.
Margarint
26 feb 09:12
+0
VOTURI
-0
nu inteleg de ce trebuie sa platim noi aceasta taxa,care ati o impuso,cand alte sectoare nu o platesc .Daca din banii obtinuti ati amenaja parcari ,poate am mai vedea si noi ceva bun,dar cu parere de rau nu se vede nimic deosebit de la o vreme . Cu multumiri,MM

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE