Taxa de salubrizare, impusă de primarul Băluţă în Sectorul 4, desfiinţată de instanţăCurtea de Apel Bucureşti a desfiinţat taxa de salubrizare impusă de primarul Daniel Băluţă în Sectorul 4, respingând un recurs depus de acesta la hotărârea de suspendare a majorării taxei.

Taxa de salubrizare, impusa de primarul Baluta in Sectorul 4, desfiintata de instanta
Taxa de salubrizare, impusă de primarul Băluţă în Sectorul 4, desfiinţată de instanţă

Printr-o decizie a Consiliului Local Sector 4, din ianuarie 2018, taxa de salubrizare din sectorul 4 al Capitalei a fost aproape triplată, pentru persoane fizice. În cazul persoanelor juridice, taxele pentru salubritate sunt chiar şi mai mari, indiferent dacă produc sau nu gunoi.

În data de 6 iunie, Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză în primă instanţă consilierilor locali ai PNL sector 4 şi a dispus suspendarea majorării taxei de salubrizare şi anularea hotărârilor de consiliu local prin care a fost impusă această majorare. Ulterior, Consiliul Local al Sectorului 4 a depus un recurs la hotărârea de suspendare a majorării taxei.

Însă ultimul cuvânt l-a avut de spus Curtea de Apel Bucureşti, marţi, când a decis să respingă recursul depus de primarul Băluţă. Astfel, taxa de salubrizare în Sectorul 4 a scăzut de la 12 lei, valoarea nouă impusă de primărie, la 5 lei, valoarea iniţială, scrie Adevarul.

În acest moment, până la pronunţarea hotărârii definitive, se plăteşte după cum urmează:

- Persoane fizice: 5,03/lună/persoană;

- Persoane juridice: 50 lei/m3/lună ( doar pentru persoanele juridice cu sediile sau punctele de lucru active);

- Persoanele juridice constituite ca SRL –D: 40 lei/ m3/ lună (doar pentru sediile sau punctele de lucru active.

Etichete: curtea de apel taxa salubrizare, Daniel Băluță, decizie taxa salubrizare, Sectorul 4, taxa salubrizare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE