TAXA pentru GUNOI Bucureşti în 2018. Iată cât vei plăti în funcţie de Sectorul în care locuieştiTAXA pentru GUNOI în 2018. Valoarea taxei de salubritate, numită și taxa de gunoi, a crescut în mai toate sectoarele din Capitală. Deși unii primari anunțau în campania electorală din 2016 că aceasta va fi gratuită, ei nu s-au ținut de cuvânt. În unele cazuri, taxa de gunoi a fost dublată.

Taxa gunoi
Taxă gunoi

Locuitorii Sectorului 1 beneficiză de gratuitate la ridicarea gunoiului menajer. Taxa pentru serviciul de salubritate este suportată de Consiliul Local Sector 1. Primarul sectorului 1, Dan Tudorache vrea să-i determine pe locuitori să învețe să separe gunoiul în tomberoane pentru gunoi umed și pentru cel uscat. În noiembrie 2017, edilul declara că "Nu vom mai ridica gunoiul dacă nu-l vor selecta".

În sectorul 2, deși primarul Toader Mugur promitea în campania electorală taxa zero pentru salubritate, la finalul lunii noiembrie 2017 consilierii au aprobat o valoare recomandată de 14,86 de lei fără TVA, dar nu mai puțin de 12,84 lei fără TVA, potrivit libertatea.ro.

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță le promitea și el locuitorilor că vor fi scutiți de la plata taxei de salubritate. Doar că din septembrie 2017, firma de salubritate Rosal a înștiințat persoanele fizice și asociațiile că tariful de prestație pentru evacuarea deșeurilor manajere este de 5,03/ persoană/ lună/ exclusiv TVA.

În sectorul 4 al Capitalei, consilierii locali au votat în ședința din 18 decembrie ca valoarea taxei de salubrizare să fie 12 lei/persoană/ lună față de 5,03 cât era până acum, inclusiv pentru minori. Pentru persoanele juridice, taxa va fi de 80 de lei/ lună. Noile tarife au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Persoanele fizice sau juridice care achită integral taxa datorată pentru anul 2018 până pe 31 martie, inclusiv, vor beneficia următoarele bonificații:

20% pentru persoanelor fizice
40% pentru toți proprietarii/utilizatori persoane juridice, cum sunt: orice tipuri de societăți comerciale, cooperativele de orice tip, organizațiile de orice fel, instituțiile publice, unitățile și instituțiile de învățământ de stat, confesional sau particular, unitățile sanitare, asociațiile, fundațiile, federațiile, cultele religioase, etc.
60% pentru toți proprietarii/utilizatorii persoane fizice care exercită orice tip de profesii liberale, și persoanele fizice autorizate să desfășoare activități economice, potrivit prevederilor legale privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, etc;

În sectorul 5 taxa este 7,11 lei şi este plătită de populație direct la operatorul de salubritate.

În sectorul 6, din 28 septembrie 2017 a intrat în vigoare Regulamentul de Organizare și Funcționare a Serviciului Public de Salubrizare Sector 6 al Municipiului București. Acesta stabilește modul de lucru dintre administrația locală, operatorul de salubrizare și beneficiari (cetățenii, asociațiile de proprietari, agenții economici), ținând cont de prevederile naționale și europene privind impactul activităților asupra mediului și prevenirea poluării.

Astfel, asociațiile de proprietari din sectorul 6 primesc gratuit saci prevăzuți cu cod de bare pentru colectarea deșeurilor. Sacii galbeni vor fi folosiți pentru colectarea deșeurilor reciclabile: hârtie și carton, sticle, plastice și metal. În sacii negri vor fi colectate deșeurile biodegradabile.

"Operatorul de salubrizare este obligat, prin regulament, să pună gratuit la dispoziția asociațiilor de proprietari și pubelele necesare colectării sacilor cu gunoi. Deșeurile vor fi ridicate conform unui program stabilit cu asociația, iar sacii colectați vor fi scanați și cântăriți pentru a putea fi valorificată cantitatea de deșeuri. Cu cât gradul de colectare separată a deșeurilor este mai mare, cu atât asociațiile vor avea un discount mai mare la factura pentru ridicarea deșeurilor menajere. Dacă asociațiile de proprietari vor depăși pragul de 65% deșeuri colectate corespunzător, astfel încât să poată fi reciclate, cetățenii vor beneficia de taxă zero la factura de gunoi", ne-au declarat repezentanți ai Primăriei Sectorului 6.

Din acest an, România riscă amenzi de 200.000 de euro pe zi din cauză că nu a reușit să gestioneze problema gunoaielor.

Etichete: Bucureşti, taxa de gunoi, TAXA GUNOI, taxa gunoi bucuresti

0/13 COMENTARII
Nechifor Corneliu
17 Dec 01:49
+0
VOTURI
-0
Doresc să fac un contract de salubrizare în calitate de persoană fizică.Cum procedez? Cui să mă adresez?
Marcel
16 Mar 10:53
+0
VOTURI
-0
Daca [;atesti ca orice serviciu si nu platesti in avans (anormal ca nu ai salariul in avans) este 12 lei indiferent daca esti minor si ce venituri ai.
FLORICA
26 Feb 21:15
+0
VOTURI
-0
Am votat PSD cu speranta ca ne va fi mai bine. Ati marit taxa de salubrizare si nu faceti nimic ca cetateni sectorului 4 sa o duca mai bine. Nicaieri in sector nu sunt pubele pentru reciclare, pentru separarea gunoiului. Ma gandesc ca primarul ales si de mine este foarte sarac si a marit taxa de salubritate sa-si mareasca si el veniturile. Dar mai vin si alte alegeri. Cum ar trebui sa fiu eu ca sa-l mai votez?
Maria
19 Jan 18:17
+0
VOTURI
-0
La sectorul 4 taxa de salubritate este de 12 lei/luna pentru cetatenii cu venituri mai mari de 2000 lei/luna, iar pentru cetatenii cu venituri mai mici de 2000/luna este de 6 lei. Sunt afise pe usile tuturor blocurilor. De ce dati informatii eronate? Taxa de 5,03 lei/luna a fost anul trecut.
andra
13 Jan 18:28
+0
VOTURI
-0
Speram Marinelu ca asta ne-a mai ramas...Am ajuns sa platesc,pe an, taxa de salubrizare cat platesc impozitul pe casa!!! Alo....treziti-va domnilor...
CAZACU VASILE
12 Jan 15:42
+0
VOTURI
-0
Trecand peste socul majorarii taxei de salubritate de la 5,03 la 12 lei(o majorare aberanta care nu se justifica economic prin majorarile salariului minim si a pretului motorinei-o majorare conjuncturala ce tine de cotatiile petrolului-)trebuie sa subliniem faptul ca primaria sect.4 incaseaza aceasta taxa prin directia de taxe si impozite deoarece a infiintat propria firma de salubritate excluzand posibilitatea unei negocieri cu firma care ofera cel mai favorabil raport pret/calitate.Aceasta situatie incalca flagrant principiile economiei de piata.Mai mult PS4 nu abordeaza si nu faciliteaza trecerea la sortarea selectiva a deseurilor.Deasemenea incasarea la Directia de taxe complica posibilitatea deducerii taxei pentru perioada cand un locatar paraseste localitatea pentru o perioada(plecari in case de vacanta,internari in clinici,scolarizari,delegatii etc.).Sugeram primariei reexternalizarea acestui serviciu si revenirea la contractul direct cu Asociatiile de Propietari.
Atragem artentia ca aceasta masura de transformare a Asociatiilor de propietari in clienti captivi in afara faptului ca este ilegala are un enorm impact electoral completand seria de dezamagiri privind modul in care sunt utilizati banii contribuabililor(a se retine situatia deloc onoranta in care este realizata reabilitarea termica a imobilelor).
Vasi Negrila
07 Jan 21:54
+0
VOTURI
-0
buna seara!
ma bucur ca am fost in aceea sedinta unde sa modificat taxa de gunoi cu 138la suta ca acum 10 ani aveam un opel prapadit ,acum merg cu un bmw x5,dupa cei 4 ani de mamdat poate ajung sa conduc si eu un bmw ca lui Antonio Goleac de aproape 100.000 de euro
doamne ajuta !
ciudata primarie
07 Jan 10:27
+0
VOTURI
-0
In sectorul 4 compania cea noua este a primariei, deci a fost infiintata si finantata din bani publici cumva? Inseamna ca acum cere tot bani publici pentru o taxa, din moment ce oameni platesc deja impozit si taxe la sector, la stat, la buget? Si iarasi e dubios ca toate firmele astea au fost infiintate pe bani publici din bugetul primariilor, finantate baban din taxele si impozitele oamenilor si mai apoi acestia sunt taxati mai scump decat societatile private. De asemenea este incorect ca un pfa, srl, independent, autor, scriitor, muzician etc sa fie pus sa plateasca mult mai mult gunoi din moment ce nu produce acest gunoi. Este legal asa ceva? Sa se taxeze ceva ce nu exista?
E infiorator cum se cheltuie banii bucurestenilor de catre noua administratie Firea, nici un metru nou de infrastructura pentru autovehicole, nici un metru pentru pistele de bicicleta, investitii in sanatate, cultura, educatie mai deloc in schimb luminite, targ de paste si craciun, iarasi luminite iepurasi, societatile primariei sa pape bani si iarasi luminite cat mai multe luminite platite din banii publici.
Marian
05 Jan 18:27
+0
VOTURI
-0
Demisia Baluta & Co! (gaf-deac si altii corifei pesedisti)
asdf
05 Jan 18:18
+0
VOTURI
-0
la sectorul 4 se impune taxa pt sedii sociale nelucrative strigator la cer , aberant , ilegal! Unde esti madam firea, de ce te faci ca nu vezi?
eugenia
05 Jan 12:23
+0
VOTURI
-0
In Drumul Taberei sant 2 societati de salubrizare una distribuie saci, iar cealalta toate deseurile le ridica la gramad
MARINELU
05 Jan 10:11
+0
VOTURI
-0
Cred ca s-a lamurit toata lumea de competenta primarilor PSD. Una au promis in campanie si alta fac in realitate. Sper ca acestea sa fie ultimele alegeri pe care le-au castigat.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE