Taxa pentru promovarea turistică a Capitalei în 2017, aprobată de CGMBProiectul de hotărâre privind taxa pentru promovarea turistică a municipiului Bucureşti în 2017 a fost aprobat, miercuri, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), cu 39 de voturi "pentru" şi niciun vot "împotrivă". Taxa se calculează prin aplicarea cotei de 1% la venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului. Primarul general Gabriela Firea a declarat că promovarea turistică a Bucureştiului se va face mult mai eficient dacă banii colectaţi prin această taxă se vor folosiţi la nivel de municipalitate, nu pe fiecare sector în parte.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

"Cred că se va vedea eficienţa acestui proiect dacă banii vor fi folosiţi la nivel de municipalitate, nu fiecare sector în parte să-şi promoveze parcurile pe care le deţine, muzeele pe care le are în administrare. Cred că fost o greşeală de la început ca aceste sume să fie colectate de sectoare, care nu le-au putut întrebuinţa, pentru că nu au avut niciun cadru legal, nicio explicare a folosirii acestor sume", a spus Gabriela Firea, potrivit news.ro.

Edilul Capitalei a subliniat că, prin acest proiect de hotărâre, nu se va institui o nouă taxă, ci va fi menţinută cea din anii trecuţi, dar că doreşte să se vină şi cu un alt proiect prin care să se facă o promovare turistică la nivelul Capitalei, şi nu pe fiecare sector în parte.

"Noi nu instituim o taxă, o menţinem pe cea din anii trecuţi, doar că am subliniat că vrem să venim şi cu un alt proiect pe care să-l dezbatem şi să-l votăm aici, proiect prin care suma să fie întrebuinţată pentru promovarea Capitalei de către municipalitate. Brandul turistic este Bucureşti, nu putem promova Capitala pe zone", a afirmat Firea.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 39 de voturi "pentru", niciun vot "împotrivă" şi nicio abţinere.

Taxa specială pentru promovarea turistică a municipiului Bucureşti pentru anul 2017 se calculează prin aplicarea cotei de 1% la venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA, potrivit proiectului de hotărâre.

Prin instituirea taxei speciale se urmăreşte creşterea numărului de turişti în Bucureşti, a duratei de şedere a turiştilor, a veniturilor obţinute din turism şi introducerea Capitalei pe harta destinaţiilor de tip "city break" a UE.

Astfel, taxa se va încasa de către hotel, hotel-apartament, motel sau pensiune turistică odată cu luarea în evidenţă a persoanelor cazate şi va fi depusă la bugetul local al sectorului în care îşi desfăşoară activitatea până la data de 10, inclusiv, a lunii următoare celei în care s-a colectat această taxă.

De asemenea, potrivit proiectului de hotărâre, unitatea de cazare are obligaţia de a depune lunar o declaraţie-decont la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale a sectorului în raza căreia este situată respectiva unitate, până la data de 10, inclusiv, a lunii următoare celei în care s-a colectat taxa.

Sumele încasate cu titlu de taxă specială vor fi evidenţiate într-un cont distinct, potrivit proiectului.

În cazul în care depunerea declaraţiilor-decont nu se va face la timp, unitatea va fi sancţionată cu o amendă de la 70 de lei la 279 de lei, iar nedepunerea lor se pedepseşte cu amendă de la 279 de lei la 696 de lei. Pentru persoanele juridice, amenda este cu 300 la sută mai mare.

Taxa specială de 1% pentru promovarea turistică a Bucureştiului se va folosi pentru susţinerea de evenimente care pot genera creşterea numărului de turişti în Capitală, organizarea sau participarea la târguri şi conferinţe, realizarea de campanii publicitare, promovarea atracţiilor, evenimentelor şi obiectivelor turistice din Bucureşti prin intermediul centrelor de informare turistică, mediul online şi social media, se mai arată în proiect.

Etichete: taxa promovare turistica, taxa speciala capitala, taxa turism, taxa turisti, turism

0/4 COMENTARII
perfect
29 Dec 12:23
+0
VOTURI
-0
de fapt ar trebui interzisa circulatia pietonilor pe trotuare si lasate doar pentru masini. asa ar fi cel mai turistic.
o sa fie bine
29 Dec 11:49
+0
VOTURI
-0
si ar trebui introdusa si taxa pentru pietoni ca folosesc trotuarele. daca vor sa mearga pe trotuar sa plateasca taxa pentru trotuar, altfel trotuarele trebuie desfiintate numai asa se pot folosi ca parcari legal dupa noua lege. trotuarele sunt pentru masini! noua deviza turistica a bucurestiului. parca vad campania pentru turism in bucuresti, veniti in orasul unde nu puteti merge pe trotuar, nici macar in centrul vechi, nu puteti traversa pe zebra pentru ca sunt parcate automobile! veniti sa vedeti ciudatenia neintalita in restul UE!
Hotii care ne conduc
28 Dec 20:59
+0
VOTURI
-0
In scurtul timp de cand e primar, femeia asta i-a suplimentat bugetul lui Secureanu de la Malaxa [tolo.ro], a fost in Israel cu delegatia de amice personale pentru care a decontat Primaria - adica idiotul bucurestean platitor de taxe - cazare de 500 euro pe noapte de persoana la Waldorf Astoria [romanialibera.ro] si a aranjat insolventa Radet cu administratori incompetenti ca Chirita Sorin si actuala veche conducere [hotomanii.ro]. La mai mare si la multi ani acolo unde se va dovedi ca merita.
Cris
28 Dec 15:05
+0
VOTURI
-0
E clar, aceata escroaca vrea sa comande ea publicitate la firmele de partid, din banii incasati de hotelieri. Cine pune botul la asa ceva?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE