Taxe mai mari pentru țigările electronice, cerute de miniștrii europeni de FinanțeȚigările electronice ar putea să fie taxate mai mult decât țigările normale, au convenit marți miniștrii europeni de Finanțe. Propunerea vine în condițiile în care popularitatea țigărilor electronice este în creștere. 

Taxe mai mari pentru tigarile electronice, cerute de ministrii europeni de Finante
Taxe mai mari pentru țigările electronice, cerute de miniștrii europeni de Finanțe

În prezent, în majoritatea statelor membre UE, țigările electronice sunt scutite de la plata accizelor care sunt aplicate produselor tradiționale din tutun, pe lângă TVA. Aceasta înseamnă că, de obicei, țigările electronice sunt mai ieftine.

Preocupați atât de veniturile la bugetul statului cât și de sănătatea publicului, miniștrii europeni de Finanțe reuniți la Bruxelles au apreciat că scutirea de la plata accizelor pentru țigările electronice ar trebui revizuită și în consecință au cerut Comisiei Europene să decidă, până în 2017, dacă va propune majorarea taxelor pentru țigările electronice.

Comisia Europeană, instanța comunitară care elaborează propuneri legislative, ar urma să adopte o abordare prudentă, a subliniat o purtătoare de cuvânt. "Este extrem de puțin probabil să propunem aplicarea aceluiași nivel de taxe pentru țigări electronice ca și cele aplicabile țigărilor", a apreciat un purtător de cuvânt, citat de Reuters.

În România, potrivit un studiu realizat de compania de consultanță în marketing iSense Solutions, 84% dintre aceștia fumează țigări normale, fără arome, alți 16% aleg țigările mentolate iar 5% pe cele cu alte arome. De asemenea, 6% dintre fumători preferă tutunul rulat și 5% țigările electronice.

Sursa: Agerpres

Etichete: taxe, tigari, tigari electronice, Uniunea Europeană

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h