Taxe mai mici cu 60% pentru recuperarea maşinii parcate ilegal în Sectorul 1Taxa de recuperare a autoturismului a scazut la 350 de lei in primele 24 de ore, in Sectorul 1 al Capitalei
Taxa de recuperare a autoturismului a scăzut la 350 de lei în primele 24 de ore, în Sectorul 1 al Capitalei

Bucureştenii ale căror maşini parcate neregulamentar pe străzile din Sectorul 1 vor fi ridicate, vor plăti 350 de lei pentru recuperarea autoturismului, dacă proprietarii le vor ridica în primele 24 de ore, depozitarea fiind gratuită în acest interval. După expirarea acestui termen, şoferii vor plăti pentru fiecare zi de întârziere aproximativ 50 de lei.

Până acum, şoferii cărora li se ridicau maşinile din Sectorul 1 plăteau cel mai mult din tot oraşul pentru a-şi recupera vehiculul: 875 de lei, pe lângă amenda Poliţiei, doar pentru a-şi ridica maşina de la firma CFR Transauto, responsabilă cu ridicatul maşinilor parcate ilegal în primul sector al Capitalei. Firma CFR Transauto aparţine fiilor lui Florian Walter (patronul CFR Cluj), om de afaceri care controlează şi firma Romprest, cea care primise de la Primăria lui Chiliman un contract pe 25 de ani pentru salubrizarea Sectorului, contract în valoare de 450 de milioane de euro. Procedura de achiziţie a contractului dintre Primăria condusă de liberal şi Romprest a fost anulată de judecătorii Curţii de Apel Craiova.

"Reducerea taxei de recuperare a vehiculului parcat neregulamentar era necesară, ţinând cont de realităţile economice actuale, de puterea de cumpărare a populaţiei. Măsura de ridicare a maşinilor trebuie să fie un serviciu comunitar, pentru populaţie şi nu împotriva acesteia, iar abuzurile comise de firmă vor fi sancţionate cu rezilierea contractului", a motivat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman care a adăugat că zonele din care vor fi ridicate autoturismele urmează să fie semnalizate corespunzător prin indicatoare.

Conform sursei citate, vor fi ridicate cu prioritate maşinile parcate pe trecerile de pietoni pe marile bulevarde din Sectorul 1, în dreptul rampelor de acces pentru persoanele cu handicap şi în staţiile de autobuz sau pe calea de rulare a mijloacelor de transport în comun. De asemenea, nu vor scăpa nesăltate nici maşinile lăsate în dreptul intrărilor în unităţile de învăţământ, în spitale, autoturismele staţionate în intersecţii, în dreptul pasajelor sau pe trotuar, unde este lăsată o distanţă mai mică de un metru pentru pietoni. Totodată, vor fi ridicate şi autoturismele care ocupă abuziv locurile de parcare închiriate persoanelor fizice şi firmelor de la Administraţia Domeniului Public Sector 1.

Etichete: Andrei Chiliman, parcare ilegală, realitatea, Sectorul 1

0/0 COMENTARII
Caragiale Ionel
04 Apr 17:29
+0
VOTURI
-0

a inceput campania electorala....

Riveranul
04 Apr 20:13
+0
VOTURI
-0

Corect !Ai dreptate ,lupul schimba blana dar naravul ba!Dupa ce si-au batut joc ,acum vor sa dreaga busuiocul!Din pacate au fost mult prea josnici si insolenti ,ca lumea sa uite usor ,nenumaratele abuzuri!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE