Impozitele pentru locuințe s-ar putea DUBLA, din 2016Din 2016, impozitele pentru locuințe s-ar putea dubla, potrivit noului Cod Fiscal. Creșterile exacte vor fi stabilite de autoritățile locale.

Impozitele pentru locuinte s-ar putea DUBLA, din 2016
Impozitele pentru locuințe s-ar putea DUBLA, din 2016
Foto: alba24.ro

Tipul clădirii - rezidenţială sau nerezidenţială - este principalul criteriu în funcţie de care se vor stabili taxele locale de anul viitor. În prezent, Codul fiscal nu face această distincţie şi instituie formulele de calcul (cota de impozit, valoarea impozabilă) în funcţie de statutul proprietarului: persoană fizică sau juridică.

Persoanele fizice care, acum, plătesc aceleaşi impozite, indiferent de scopul în care este utilizat imobilul, vor datora mai mult, din 2016. Pentru spaţiile comerciale sau de birouri, vor plăti exact ca firmele. Taxa va fi cel puţin dublă şi va putea ajunge chiar de 20 de ori mai mare, potrivit capital.ro.

„Cât de mult vor creşte impozitele depinde, în primul rând, de cota pe care o va alege consiliul local pe raza căruia se află clădirea, iar, în al doilea rând, de valoarea impozabilă care, din 2016, va fi valoarea de piaţă asupra căreia se va aplica cota de impozit", spune Eugenia Ion, tax manager Contexpert.

Citește continuarea pe capital.ro.

Etichete: cresc taxele si impozitele, impozit pe locuinta, impozite, taxe locale, taxe şi impozite

0/1 COMENTARII
Cris
31 Aug 11:45
+0
VOTURI
-0
Nu au de ce sa se dubleze ca n-a crescut nivelul de trai, e tot iobagie maxima pe bani putini.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE