Taxele şi impozitele rămân neschimbate în 2016, în BucureştiPotrivit unui proiect de hotarare aflat in dezbatere pe site-ul Primariei Capitalei, bucurestenii vor plati, anul viitor, taxe si impozite la nivelul din 2015. Insa, vor aparea cateva schimbari in ceea ce priveste birurile pentru cladiri.

Bucurestenii din Sectorul 3 isi vor achita impozitul pe cladiri potrivit noului Cod fiscal
Bucureştenii din Sectorul 3 îşi vor achita impozitul pe clădiri potrivit noului Cod fiscal
Foto: b1.ro

Singura modificare prevazuta in proiectul aflat in dezbatere publica se refera la impozitarea cladirilor, care se face diferentiat, in functie de destinatia acestora, dupa cum e stipulat in noul Cod Fiscal, ce intra in vigoare de la 1 ianuarie 2016.

Astfel, pentru cladiri cu destinatie rezidentiala aflate in proprietatea persoanelor fizice impozitul va fi de 0,1% din valoarea impozabila, aceeasi ca in anul 2015.

In schimb, pentru cele cu destinatie nerezidentiala aflate in proprietatea persoanelor fizice se va plati 0,2% din valoarea impozabila.

De asemenea, pentru cladirile cu destinatie rezidentiala proprietatea persoanelor juridice se va achita 0,2% din valoarea impozabila, iar pentru cele aflate in proprietatea persoanelor juridice, care au destinatie nerezidentiala, se va plati 1,5% din valoarea impozabila, aceeasi ca in anul 2015.

Documentul, citat de Mediafax si preluat de ziare.com, mai arata ca se mentine si bonificatia acordata persoanelor fizice pentru plata cu anticipatie, care este de 10%.

Conform aceleiasi surse, hotelierii vor achita o taxa tot de 1% si anul viitor, iar banii incasati vor fi utilizati de stat pentru promovarea turismului.

Etichete: impozite, taxe

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE