Taximetriştii ameninţă că fac GREVĂ, inclusiv împotriva şoferilor UBERConfederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) solicită adoptarea unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului prin care ei spun că va fi eliminată pirateria și toate activitățile neautorizate din transporturi. Printre aceste activități ei menționează și serviciile UBER. Contrar ei amenință cu o grevă începând cu 16 aprilie.

Taxi
Taxi

Una dintre principalele solicitări ale COTAR este aceea ca aplicațiile de tip UBER sau alte platforme similare să fie obligate să se autorizeze. "Cât timp există o legislație națională, nu este posibil ca unii transportatori să se supună legilor și alții să funcționeze sfidând aceeași legislație, fără a fi sancționați", spun transportatorii din COTAR, într-un comunicat de presă remis luni.

Membrii confederației au planificat inițial o grevă pentru finele lunii martie, însă amână protestele care urmare a faptului că OUG menționat se află pe circuitul de avizare.

"Această Ordonanță de Urgență a plecat spre avizare, către Ministerul Dezvoltării și Ministerul de Interne, pe data de 17 martie 2017. Din informațiile noastre, Ministerul Afacerilor Interne susține această ordonanță. Așteptăm acum și susținerea din partea Ministerului Dezvoltării și cerem Guvernului să adopte cât mai repede această Ordonanță. În privința protestului, până în prezent nu am primit un răspuns de la Primăria Capitalei, nici că a fost aprobat, dar nici că a fost respinsă cererea noastră. Așteptăm până pe 16 aprilie Ordonanța de Urgență pentru eliminarea pirateriei din transporturile rutiere, iar în cazul în care această ordonanță nu va fi dată de guvern, COTAR va organiza acțiuni de protest", susţine Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR).

Conform sursei citate, "haosul din piața trasporturilor pune în pericol investițiile companiilor care respectă legea, deoarece fenomenul pirateriei a luat amploare în ultimul timp și a preluat cea mai mare parte din piață".

Totodată taximetriștii cer eliminarea unei modificări legislative făcute de un deputat "cu anumite interese ascunse". Acesta ar fi introdus la dezbaterile asupra legii taximetriei, 38/2003, doi termeni, respectiv "permanent" și "repetate" care îngreunează sancționarea activităților ilegale. "Acești doi termeni juridici, introduși cu bună știință în textul legii, au făcut imposibilă acțiunea autorităților în sensul stopării fenomenului pirateriei și astfel a luat amploare activitatea neautorizată, în defavoarea economiei românești și a firmelor care respectă legea și depun toate eforturile necesare pentru obținerea autorizațiilor", spune COTAR. Legea în formă amendată cere ca o autorizație să fie fie anulată sau suspendată doar dacă se constată abateri "repetate" în utilizarea aparatului de taxat în scopul evaziunii.

COTAR subliniază faptul că ei nu cer interzicerea UBER ci intrarea acestora in legalitate.

Serviciile UBER sunt însă atrăgătoaree pentru mulți români, prin promptitudinea oferită în cazul comenzilor și prin condițiile de confort superioare. Deseori taximetriștii refuză curse, solicită în mod arbitrat sume umflate pentru prestarea serviciilor, iar comportamenul acestora în trafic și față de clienți lasă de dorit. Ceea ce este grav este și faptul că persoanele nemulțumite sau înșelate de taximetriști nu au unde depune reclamații, iar sancțiunile aplicate acestora sunt neclare, scrie digi24.ro.

Etichete: GREVA TAXI, taxi, taxi bucuresti, UBER

0/8 COMENTARII
Valentin
29 mar 17:33
+0
VOTURI
-0
Firmele de taximetrie trebuie rase de la conducere pana la ultimul angajat, pt ca sunt toate mizerabile. Imbecilii din conducerile firmelor de taxi, daca's trasi de urechi, iti inchid telefonul in nas sau te intreaba "cu ce drept ma tragi la raspundere"? Da corect, maimutelor, pt ca platim niste servicii si asteptam in schimb un serviciu de calitate pe care NICIO firma de taxi nu il ofera. Rable, soferi cocalari, fosti puscariasi, manelisti si neamuri proaste la volan.
sdvx
28 mar 20:04
+0
VOTURI
-0
Să se facă în media și în școli în cadrul campaniilor de educație rutieră și educație pentru bicicliști.Nu mai putem în calitate de pietoni circula pe străzile Bucureștiului pe trotuare și pe treceri de pietoni în condiții de siguranță din cauza lor.Călăresc bicicletele pe trotuare și pe treceri de pietoni periclitând traficul pietonal pe trotuare și pe treceri de pietoni.Exemple:trecerile de pietoni aferente Pieței Victoriei și trotuarele aferente ei,trecerile de pietoni aferente Pieței Aviatorilor și trotuarele aferente ei,trecerile de pietoni aferente Pieței Charles De Gaulle și trotuarele aferente ei.Să nu mai zic că mai sunt și bicicliști ce rulează cu bicicletele pe carosabil pe contrasens și bicicliști ce rulează cu bicicletele pe carosabil regulamentar până ajung în dreptul semaforului rutier ce indică roșu și când ajung în dreptul semaforului rutier ce indică roșu trec mai departe pe culoarea roșie a semaforului rutier în loc să aibă bunul simț să oprească la culoarea roșie a semaforului rutier.Să se facă în media și în școli și campanii care să descurajeze categoriile astea 3 de bicicliști.Pe pietonii ce traversează prin locuri nemarcate știu să-i taxeze agenții de circulație.Pe bicicliștii ce călăresc bicicletele pe trotuare și pe treceri de pietoni nu-i văd.Adică văd pietonii care își pun în pericol doar propriile vieți dar nu văd bicicliștii care pun în pericol și viețile altora.Unde apără Poliția Rutieră Codul Rutier și siguranța pietonală???Pentru ce mai e plătită când îi lasă să-și facă de cap deranjând pietonii pe trotuare și pe treceri de pietoni?Bicicleta e mijloc rutier.Să ruleze cu bicicletele pe carosabil alături de conducătorii auto respectând aceleași reguli de circulație alături de ei.Nu să deranjeze pietonii pe trotuare și pe treceri de pietoni care sunt spații strict pietonale.
dac
28 mar 16:40
+0
VOTURI
-0
Sa ramaneti in greva pana va chem eu inapoi la treaba! Asta va urez!
altul
28 mar 16:39
+0
VOTURI
-0
Sa faci greva permanenta! Sper sa apara cat mai multe aplicatii de genul Uber, si sa ajungeti la faliment cu taxiurile voastre! Pai tu ca si client dupa ce ai mers o data cu Uber, si ai vazut ca nu se milogesti nimeni dupa bacsisuri, ca nu pute nimic (nici masina si nici soferul), ca nu duduie mameaua din boxe, cum sa te mai intorci sa mergi cu taxi-ul!?
Fox
28 mar 12:26
+0
VOTURI
-0
Sunt un utilizator Uber si voi ramane. Dar asta nu inseamna ca toti taximetristii sunt in aceeasi oala. Se poarta asa pentru ca li s-a permis. De la autoritati ineficiente pana la clienti indolenti. Pentru ca daca autoritatle si-ar fi creat instrumente eficiente de control ar fi imbunatatit starea de lucruri. Dar nu au facut-o. Pe de alta parte daca clientii ar alege ce servicii folosesc si ar refuza pe loc ce nu le convine atunci nu ar mai exista oferta! Dar sunt foarte multi clienti care se trag de sireturi cu taximetristii! Si nu ii intereseaza nici conditii nici costuri. Si comoditatea de a te lupta pentru ceva mai bun vine cu un cost. Si mai e ceva! Daca nu ai avea un serviciu prost nu ai putea sa apreciezi serviciul bun. E chestie de balanta si echilibru. Deci avem nevoie si de taximetristi clasici si de UBer. Este absolut necesar sa avem de unde alege! Concurenta este benefica!
andrei
28 mar 11:23
+0
VOTURI
-0
Taximetristii sunt in liga "animale". Nu se pot compara cu soferii de la UBER. Ar trebui desfiintat serviciul de taximetrie. La UBER nu se refuza nicio cursa, indiferent de destinatie, soferii nu fumeaza, masinile nu put, strainii nu sunt jupuiti. Trebuie mai intai civilizate aceste animale cu chip de om numite taximetristi, si apoi reglementat serviciul UBER. Dintre toate categoriile sociale si profesionale nu-mi vine in minte niciuna de mai "joasa speta" decat taximetristii ! Asa ca mucles, cocalarilor, ar trebui sa dati cu sapa pe camp !!
Tell
27 mar 23:27
+0
VOTURI
-0
Perfect, o sansa exceptionala pt toti , de a invata sa foloseasca superbul sistem UBER si sa renunte complet la jegosii de taximetristi.Le doresc taximetristilor , sa moara cit ma curind de foame , datorita comportamentului lor infect ! E timpul ca taximetria sa ramina o amntire urita , sa dispara complet din viata cotidiana .
COTnARi
27 mar 21:19
+0
VOTURI
-0
Cat timp taximetristii se comporta ca-n jungla, dand la propriu cu bata-n cap clientilor sau injurandu-i pe cei care au tupeul sa plateasca cat scrie pe aparat, ce pretentii poti sa ai?

Uitati-va in curtea voastra, COTAR-istilor! Nu soferii Uber dau in cap calatorilor! Nu soferii Uber merg cu "maimuta"! Nu soferii Uber intreaba unde mergi, ca apoi sa vina replica "prea aproape, nu merg acolo"! Faceti-va ordine, si apoi veniti cu pretentii!

Si, chiar mi-as dori sa faceti greva, milogilor! Sa invete lumea sa foloseasca Uber, sa vada cum se poate circula CIVILIZAT, si voi sa muriti de foame!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE