Taximetriștii, OBLIGAȚI să dea bon fiscal pentru bacşişIMPOZITARE BACȘIȘ. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri că taximetriștii vor fi obligați să emită bon fiscal pentru bacșișul primit de la client.

Taximetristii, OBLIGAȚI sa dea bon fiscal pentru bacsis
Taximetriștii, OBLIGAȚI să dea bon fiscal pentru bacşiş
Foto: evz.ro

IMPOZITARE BACȘIȘ. Aparatul de marcat montat pe taximetre va trebui modificat astfel încât acesta să emită, în afara bonului fiscal emis conform distanţei parcurse şi tarifului perceput pe kilometru, bon fiscal pentru bacșiș, arată ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, potrivit realitatea.net.

La finalul şedinţei de miercuri în care Guvernul a impus fiscalizarea bacşişului şi înregistrarea acestuia pe bon fiscal separat, jurnaliştii l-au întrebat pe ministrul Finanţelor dacă măsura va fi aplicată şi în cazul celor care livrează pizza la domiciliu, altor servicii de curierat la domiciliu sau taximetriştilor, iar el a răspuns afirmativ.

"La taxi, are aparat de marcat şi poate să marcheze diferenţa", a spus Teodorovici. Atenţionat de jurnalişti că, în prezent, aparatul de taxat emite chitanţă ca urmare a unui produs între numărul de kilometri parcurşi şi tariful pe kilometru, ministrul a explicat că trebuie aduse modificări, relatează adevarul.ro.

CITEȘTE ȘI: Guvernul a aprobat impozitarea bacșișului cu 16%

IMPOZITARE BACȘIȘ. Bacșișul va fi evidenţiat pe un bon fiscal separat, după ce miercuri, Guvernul a legiferat impozitarea bacșișului. Decizia a fost luată prin ordonanţă de urgenţă şi urmează să fie aplicată de la data publicării actului în Monitorul Oficial.

Etichete: bon fiscal, Eugen Teodorovici, impozitare bacsis, taximetrişti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h