Taximetriştii protestează, luni, în faţa sediului Primăriei CapitaleiLuni, circa 200 de membri ai Sindicatului Naţional al Taximetriştilor Independenţi se vor alătura protestului declanşat de dispeceratul Next Taxi, în urma refuzului Autorităţii de autorizare din cadrul Primăriei Capitalei de a suspenda activitatea unor dispecerate autorizate să funcţioneze pe raza municipiului Bucureşti, ale căror tarife nu sunt avizate.

Taximetristii protesteaza
Taximetriştii protestează
Foto: B365.ro

Protestul taximetriştilor, iniţiat împotriva tuturor companiilor care practică tarifele de 1,39 lei/km şi 1,4 lei/km, are loc luni, între orele 12.00 - 15.00, în faţa Primăriei Capitalei, şi vizează majorarea tarifelor. Next Taxi atrage atenţia asupra faptului că tarifele de 1,39 lei/km şi 1,40 lei/km sunt neavizate de DTDSC - Serviciul de Autorizare, iar acţiunea declanşată urmăreşte determinarea Primăriei Capitalei să sancţioneze şi să elimine din piaţă dispeceratele ce continuă să utilizeze în activitatea lor aceste tarife, conform unui comunicat al sindicatului, citat de Realitatea.net.

"Susţinem un dispecerat cu tarif legal împotriva celorlalte dispecerate cu tarife ilegale. Motivul acestui protest îl reprezintă ilegalitatea, dreptul de operare. Nu înţelegem nici poziţia Primăriei, care nu vrea să ţină cont de toate cele sesizate de noi. Noi ne-am anunţat intenţia. Dânşii au răstălmăcit intenţia, au considerat-o cerere. La adunările publice nu se face o cerere, se anunţă intenţia. Practic, nu există un refuz, există un răspuns de nesoluţionare favorabilă a cererii. Dar despre care cerere vorbesc dânşii, nu ştiu, vom afla şi noi astăzi. Noi nu am făcut o cerere în sensul ăsta. Noi am făcut o declarare a protestului, conform Legii 60/2001 (privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice - n.r.), cu trei zile înainte", a declarat, luni, pentru Agerpres, vicepreşedintele SNTI, Gabriel Stăvilaru.

În ceea ce priveşte posibilitatea unei întâlniri cu reprezentanţii Primăriei Generale, Gabriel Stăvilaru a spus că s-a făcut o solicitare în acest sens, dar până acum reprezentanţii Municipalităţii nu s-au arătat interesaţi să le asculte doleanţele.

Dispeceratul subliniază că, deoarece tariful său legal avizat este de 1,77 lei/km, nu-şi poate vinde serviciile din cauza tarifelor mai mici neavizate despre care afirmă că sunt practicate de unele dispecerate menţinute în piaţă de Primăria Generală, chiar în condiţiile în care TVA a crescut de la 19% la 24% la toate cheltuielile ce fac obiectul fundamentării tarifelor practicate. În acest context, orice întârziere a luării unei decizii legale de intervenire a PMB în această situaţie va conduce Next Taxi la faliment.

"Facem referire la majoritatea dispeceratelor în cadrul cărora au fost identificaţi şi sancţionaţi de către reprezentanţii DGPLCM - Direcţia control transportatorii autorizaţi taxi ce-şi desfăşoară activitatea practicând tarife neavizate de 1,39 lei/km şi 1,40 lei/km. Această acţiune, ce completează reclamaţiile ulterioare, urmăreşte determinarea PMB de a sancţiona şi elimina din piaţă dispeceratele ce continuă să utilizeze în activitatea lor tarife neavizate de 1,39 şi 1,40 lei/km. Next Taxi Serv, împreună cu 100 de taximetrişti arondaţi dispeceratului, cărora li se vor alătura circa 200 de transportatori membri ai Sindicatului Naţional al Taximetriştilor Independenţi, vor forma adunarea publică din faţa clădirii PMB, în vederea exprimării indignării şi nemulţumirii acestora faţă de pasivitatea cu care PMB tolerează, prin Autoritatea de autorizare, concurenţa neloială şi falsul în declaraţii", se mai precizează în comunicatul Next Taxi.

Etichete: protest Bucuresti, protest taximetristi, tarif taxi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE