Taximetriştii, spaima turiştilor străini care vin în Bucureşti. Ce soluţii propun hotelieriiHotelierii din Bucureşti vor ca taxiurile din Capitală să fie certificate și etichetate în funcție de cât de prietenoși sunt cu turiștii străini. Asta după ce s-a constatat că principala temă a reclamațiilor pe care le fac turiștii străini după ce se întorc din București se referă la comportamentul taximetriștilor, pe care îi acuză că le vorbesc urât, le măresc nejustificat tarifele și fumează în mașină.

Taximetristii, spaima turistilor straini care vin in Bucuresti. Ce solutii propun hotelierii
Taximetriştii, spaima turiştilor străini care vin în Bucureşti. Ce soluţii propun hotelierii

Ultima sesizare de acest tip a fost trimisă de un turist american la Biroul de Promovare a României în SUA și Canada, care a redirecționat-o către Primăria Capitalei, unde nimeni nu a reacționat și nu s-a luat nicio decizie, spune Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR), citat de profit.ro.

El afirmă că nu e prima oară când cineva se plânge la primărie de comportamentul taximetriștilor cu turiștii străini, iar municipalitatea nu ia în seamă sesizările.

Ile spune că turiștii străini se plâng, de multe ori, că taximetriștii bucureșteni măresc nejustificat tarifele atunci când aceștia urcă în mașină, iar unii se poartă urât sau fumează. De multe ori, acești turiști ajung să scrie pe rețelele de socializare despre proasta impresie pe care le-au lăsat-o taximetriștii din Capitală.

În București, afirmă președintele FIHR, principala problemă semnalată de turiștii străini este comportamentul taximetriștilor. "Noi, hotelierii, semnalăm problema asta frecvent, dar primăria nu a luat nicio măsură de-a lungul timpului. Indiferent cu cine am discutat de acolo, ne-au spus că problema nu e în mâna lor și ne-au plimbat de la un departament la altul", a spus Călin Ile.

El a adăugat că hotelierii vor propune primăriei și companiilor de taximetre un sistem de calitate pentru taximetriști, astfel încât turiștii străini să știe în care mașini se pot urca în siguranță. "Am putea să le punem o etichetă cu «agreat de turiști» celor care au comportament adecvat. Ne gândim la tot felul de variante", a arătat șeful federației hotelierilor.

"Din păcate, șoferii de taxi incorecți, deși nu mulți la număr, continuă să aducă deservicii de imagine unui oraș primitor", a spus şi Simion Alb, directorul Biroului Național de Promovare a României în SUA și Canada.

Anul trecut, singurele nemulțumiri și reclamații adresate Biroului de Turism America de Nord în legătură cu Bucureștiul s-au referit la fumatul în locuri publice, în special restaurante și taxiuri, și la șoferii de taxi care și-au înșelat clienții. Turiștii asiatici și americani au trimis cele mai multe reclamații, însă au venit sesizări și din Cipru, Grecia, Germania, Olanda și Spania.

Din păcate, a afirmat Alb, nici Primăria Capitalei și nici Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor, două dintre instituțiile care sunt autorizate și dispun de mijloace ca să reducă și, ideal, să elimine problema taximetriștilor care își înșală clienții nu au acordat importanță reclamațiilor primite. Turiștii nu sunt încurajați să semnaleze aspectele care le provoacă disconfort sau cazurile de abuz, ci dimpotrivă, sistemul de înregistrare și de investigare a reclamațiilor cu privire la serviciile de taxi este extrem de birocratic și de ineficient.

"Este păcat să permitem ca turiștii să sosească la București cu teama, cu convingerea că ar putea fi înșelați de taximetriști, iar cei care vor pierde, în primul rând, vor fi taximetriștii corecți", a mai spus Simion Alb.

Etichete: taxi, taximetristi bucuresti, taximetristi turisti straini, turişti străini, turisti straini Bucuresti

0/9 COMENTARII
700m la 15 lei
05 Apr 19:59
+0
VOTURI
-0
Gigelule, sa mai ai parte de clienti doar cand m-oi lua pe mine, tigane!

Ne-am invatat boieri, zici? Sa mergi tu 700m pe jos, daca nu-ti plac banii mei, handicapatule! Si sa te intrebe Politia de
sanatate in fiecare zi, ca nu mergi tu doar pe aparat... Pupa-te-ai rece de nesimtit!
gigel2
05 Apr 15:12
+0
VOTURI
-0
Ce crezi? Chiar am, bai asta,asistatule ! 700 de metri poti sa-i parcurgi si pe jos, boieria se plateste.V-ati invatat boieri pe bani putini.
taxime-tristi
05 Apr 06:18
+0
VOTURI
-0
Pai atunci sa ai parte doar de clienti care sa-ti plateasca doar dupa aparat, socialule.
15 lei pe 700 m??? Imi doresc sa castige toata lumea cat sa-ti plateasca tie tariful asta "normal", dar totusi... Pana atunci, mars la munca, maimut!
gigel2
04 Apr 11:37
+0
VOTURI
-0
Tristule, acea cursa de la gara de nord la basarab ar trebui sa coste 15 lei pe aparat. Cat despre tarif, chiar e social,nimeni nu are curaj sa ia taurul de coarne pentru ca si-ar perde din voturi, v-au dat taxi ieftin contra voturi.Si de ce sa ma las? Tu de ce nu plecidin tara asta de cacat daca nuiti place cum merg lucrurile pe aici?
Taxime-tristi
03 Apr 11:17
+0
VOTURI
-0
Gigele doi, dar de 10 lei ceruti de la Gara de Nord pana in Basarab ce parere ai? Tristule.
E tariful prea mic? Pai lasa-te de taximetrie si munceste ca toata lumea, nu sta ca milogul cu mana-ntinsa. Tarif social? De-aia merge maimuta in toate masinile, ca e tariful prea mic? Taia-v-ar mainile de hoti ce sunteti!
taxi
03 Apr 01:36
+0
VOTURI
-0
tariful asta de 1,39 este din 2009.....carburantul s-a dublat, asigurarile au crescut de cateva ori, salariu minim a crescut fata de 2009, taxele au crescut, etc......mergeti la cauza.....nu aratati doar efectul....ps. tariful real in bucuresti ar fi undeva la 3 ron /km de zi si un 3,5-4 ron km de noapte si extraurban....repet...servicii de 5 stele la pret de o stea nu se poate.....in toata europa tariful pe km este de peste 1 euro pe km....
taxi
03 Apr 01:31
+0
VOTURI
-0
la tariful social de 1,39 ron /km ce pretentii aveti?
hotelierii asta pot oferii servici de 5 stele la pret de o stea???? in viena doar pornirea costa 4,3 euro.... in bucuresti cu 5 euro ajungi din centru la aeroport....deci despre ce vorbim??? si unde mai pui ca in bucuresti sunt peste 10.000 de taxiuri ilegale (taxiuri pirat, taxiuri de ilfov, taxiuri cu atorizatii expirate/anulate/retrase) ...
Gigel2
03 Apr 01:00
+0
VOTURI
-0
Un titlu corect era "TURISTII,SPAIMA TAXIMETRISTILOR CORECTI"
Fac comanda la inter si vor sa mearga pana la intrarea in centrul vechi la BNR pe Doamnei, 4 persoane 5 lei, pe cand aceeasi cursa in Londra ar fi costat 20 de Euro
Gigel
02 Apr 16:03
+0
VOTURI
-0
Nu numai in Romania se intampla asa.In Italia am luat un taxi din centrul Romei pana la gara Termini,si trebuia sa-mi dea restul 2 euro la 10 euro platiti.Mi-a dat doar 1 euro,si cand am intrebat,a ridicat din umeri si a zis ca a asa se plateste.Nu am mai zis nimic,ptr ca ma grabeam.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h