Te-ai lovit în metrou sau pe peron? Ce despăgubiri ai putea primi de la Metrorex



Pentru prima dată în istoria companiei, Metrorex a lansat un anunț prin care își face cunoscută intenția de a achiziționa o asigurare de răspundere civilă față de terți. Suma maximă pe care compania de transport subteran este dispusă să o ofere pentru serviciile de asigurare este de 132.000 de lei. Sursele Profit.ro arată că Metrorex vrea inclusiv să acopere eventualele daune provocate de materiale explozive sau inflamabile aflate asupra călătorilor.

Metrou
Metrou

În caietul de sarcini oferit celor interesați de către Metrorex se vorbește de mai multe sublimite de asigurare, dar și despre o limită globală de 1,1 milioane de euro pentru vătămări corporale, scrie profit.ro.

Este un lucru bun că Metrorex vrea, pentru prima dată, să încheie o asigurare de răspundere. În alte țări, acest tip de polițe a devenit o obișnuință de foarte multă vreme. În România, noi am mai încercat să facem o asigurare de răspundere pentru CFR Marfă, dar, până la urmă, nu a mai ieșit. Limita de 1 milion de euro este foarte mică, în comparație cu sumele din alte țări, dar, repet, este mai bine decât nimic", a comentat George Dragne, deputy sales manager Marsh România, una dintre cele mai experimentate societăți de brokeraj în domeniul infrastructurii și noua deținătoare a contului Tarom.

Precizăm că, pentru RCA, de exemplu, limita de răspundere pentru vătămări corporale este de 5 milioane de euro.

Polița achiziționată de metrou ar urma să acopere orice tip de daună materială sau vătămare provocată persoanelor care călătoresc cu metroul sau care se află pe peron în așteptarea trenurilor. Până acum, la metroul bucureștean, nu a vut loc niciun incident major.

Asigurătorul va prelua riscuri la care se expun, zilnic, 700.000 de oameni.

Etichete: asigurari metrou, asigurari pasageri metrou, lovit metrou, Metrorex, metrou

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE