Țeapă de 30.000 euro pentru job-uri fictive în străinătate150 de persoane au fost tepuite de o firma din Bucuresti care le-a promis locuri de munca in strainatate (Foto: dreptate.md)
150 de persoane au fost țepuite de o firmă din București care le-a promis locuri de muncă în străinătate (Foto: dreptate.md)

Poliţia Sectorului 1 a fost sesizată, miercuri, de 24 de persoane, care au plătit, fiecare, sume cuprinse între 700 lei şi 1.000 lei pentru a ajunge la muncă în străinătate. Cum firma din Sectorul 1 nu şi-a onorat promisiunea, persoanele înşelate au apelat la oamenii legii pentru a-şi recupera banii.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Poliţia Sectorului 1, care au participat la anchetă, i-au identificat pe învinuiţii P. Luminiţa de 42 de ani, administrator al firmei, N. Ion şi N. Elena, ambii de 34 de ani, angajaţi ai societăţii.

Anchetatorii au descoperit că persoanele învinuite au înşelat circa 150 de persoane, cărora le-au promis că vor lucra în străinătate, încheind antecontracte de prestări servicii, ce reflectă situaţii nereale. Pentru aceste servicii, firma a încasat aproximativ 120.000 lei, sumă ce nu a fost înregistrată în evidenţele contabile.

Poliţiştii vor continua cercetările asupra inculpaţilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi evaziune fiscală.

Etichete: evaziune fiscală, firmă, înşelăciune, locuri de muncă, poliţie, Sectorul 1, străinătate, teapa

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE