Teatrul care poartă numele actorului Horaţiu Mălăele a fost inaugurat cu piesa "Sunt un orb"Horaţiu Mălăele a tăiat, la Feteşti, panglica teatrului care îi poartă numele. Inaugurarea s-a făcut cu piesa "Sunt un orb" interpretată chiar de actorul în vârstă de 62 de ani. Sala de teatru are o capacitate de 500 de locuri și a fost inaugurată cu piesa printr-o premieră teatrală a lui Horaţiu Mălăele.

Teatrul care poarta numele actorului Horatiu Malaele a fost inaugurat cu piesa "Sunt un orb"
Teatrul care poartă numele actorului Horaţiu Mălăele a fost inaugurat cu piesa "Sunt un orb"
Foto: soridapress.ro

"Pe viitor teatrul să fie acasă la Fetești, iar elitele artistice vor prinde putere în aplauzele publicul nostru, așa cum se întâmplă în marile orașe ale țării. S-a muncit pe brânci timp de o jumătate de an pentru a transforma o clădire insalubră într-o sală generoasă, proaspătă și caldă, climat unde se respiră admirație pentru emeriți actori ca Horațiu Mălăele. Nu este un loc de profit, este o incintă care nu va îmbogăți decât sufletele noastre", a declarat Marius Gavrilă, omul de afaceri care a construit sala de teatru.

Horaţiu Mălăele, născut pe 1 august 1952, este actor de teatru şi film, regizor, caricaturist, pictor şi scriitor român. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1975, la clasa profesorului Octavian Cotescu, cu rolul Fadinard din "Pălăria florentină", de Eugene Labiche. În 1975, şi-a început cariera de actor la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ, pentru ca apoi să ajungă în Bucureşti, după anii 1980, la Teatrul Nottara, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, excelând în numeroase roluri de dramă şi comedie, scrie TVR.

Printre numeroasele spectacole regizate cu mare succes la public se numără: "Puricele","O sărbătoare princiară", "Poiana boilor", "Podu'", "Lecţia", "Măscăriciul", "Revizorul", "Carlo contra Carlo", "S-a sfârşit cum a-nceput".

Etichete: Horatiu Malaele, inaugurare, teatru

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE