Teatrul Foarte Mic din Bucureşti s-ar putea muta la TVRTeatrul Foarte Mic s-ar putea muta într-un studio al Televiziunii Române. Teatrul şi-a întrerupt activitatea în luna noiembrie după ce a intrat în vigoare legea care interzice desfăşurarea de activităţi în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora. 

Teatrul Foarte Mic din Bucuresti s-ar putea muta la TVR
Teatrul Foarte Mic din Bucureşti s-ar putea muta la TVR

Teatrul Foarte Mic din Bucureşti şi-a suspendat activitatea în noiembrie, clădirea în care funcţiona instituţia aflându-se pe lista imobilelor expertizate tehnic şi incluse în clasa I de risc seismic, care prezintă pericol public.

Televiziunea Română îşi doreşte să sprijine activitatea Teatrului Foarte Mic, cu atât mai mult cu cât este singura televiziune care produce teatru TV, spectacolele fiind difuzate pe TVR 2, în fiecare zi de luni.

Sala Studio a Teatrului Mic a fost inaugurată în 1979, cu un spectacol semnat de Silviu Purcărete. Teatrul Foarte Mic, cum a fost denumit încă de la deschidere, a fost spaţiul recitalurilor actoriceşti performante, al experimentului regizoral şi, mai recent, al generaţiei dramAcum. Regizori precum Gianina Cărbunariu, Ana Mărgineanu, Diana Iliescu, Radu Apostol, Ioana Păun şi dramaturgi precum Peca Ştefan şi Maria Manolescu au găsit la Teatrul Foarte Mic un punct de sprijin la începutul afirmării lor profesionale. Numele Teatrului Foarte Mic stă sub semnul prospeţimii, al experimentului şi al primelor şanse, potrivit site-ului oficial al instituţiei.

Din septembrie 2014, directorul Teatrului Mic (cu sediul pe strada Constantin Mille) şi al Teatrului Foarte Mic din Bucureşti este actorul Mişu (Mihai) Dinvale.

Sursa: Mediafax

Etichete: risc seismic, spectacol, teatrul foarte mic, tvr

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE