Teatrul Nottara a rămas din nou fără sediu. Toate evenimentele din sala ARCUB Batiştei, ANULATEUPDATE Teatrul Nottara a rămas din nou fără sediu, după ce clădirea ArCuB din strada Batiştei din Bucureşti, în care trebuia să îşi reia activitatea, a fost încadrată cu gradul I de risc seismic. Atât conducerea Nottara, cât şi cea a ArCuB spun că au aflat despre acest lucru în ultimul moment. Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti anunţă închiderea sediului situat în strada Batiştei la numărul 14 şi anularea tuturor evenimentelor programate în sala ARCUB Batişte.

Marinela Ţepuş, managerul Nottara, a declarat joi, pentru Mediafax, că a aflat, pe 30 decembrie 2015, că teatrul nu se poate muta în sediul ArCuB din strada Batişte, deşi ar fi avut o întâlnire cu directoarea ArCuB, Mihaela Păun, chiar cu o zi înainte.

Teatrul Nottara, împărțit în trei locuri din București 

"Am aflat pe 30 decembrie, când urma să se voteze predarea în administraţie a ArCuB, aşa cum trebuia să se întâmple. Doamna a uitat să ne spună. Cine să creadă că în 29 decembrie, când ne-am întâlnit, nu a ştiut? Una dintre posibilele explicaţii ar fi că are Alzheimer‎ şi că ar trebui să îşi dea demisia sau că a făcut acest lucru din alte motive", a spus Marinela Ţepuş, citată de realitatea.net.

Aceasta a adăugat că Teatrul Nottara va întocmi o scrisoare deschisă prin care va cere demisia Mihaelei Păun. "Doamna a reuşit să facă ce nu a făcut cutremurul din 1977 pentru Nottara - să îl scoată din activitate două luni", a mai spus Marinela Ţepuş.

De asemenea, Marinela Ţepuş a spus că Primăria Capitalei (în subordinea căreia funcţionează şi ArCuB, n.r.) se luptă să îi găsească Teatrului Nottara un spaţiu stabil, într-un loc central, în care să poată desfăşura măcar 20 de spectacole. "Ştiu că se luptă şi sper ca până luni să aibă un răspuns", a explicat Marinela Ţepuş, precizând că Teatrul Nottara va fi nevoit să renunţe la unele spectacole.

Totodată, conducerea Teatrului Nottara a semnat un acord cu Cercul Mililtar Naţional din Capitală, potrivit căruia, de două ori pe săptămână, în acest spaţiu să fie jucate două spectacole. În plus, o dată pe lună, actorii Nottara vor urca pe scena Palatului Cotroceni.

ARCUB anunţă că toate evenimentele programate în clădirea din Batiştei au fost anulate. 

În anul 2006, a fost realizată expertiza tehnică privind riscul seismic al clădirii, iar imobilul a fost încadrat în clasa II de risc. În urma acestei expertize, în anul 2007, au fost efectuate, la nivelul Primăriei Municipiului București, demersurile necesare pentru consolidarea clădirii. Din motive independente de voinţa noastră, lucrările de consolidare nu au mai avut loc.


În anul 2015, având în vedere obligațiile ce decurg din prevederile OG 20/1994, privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, au fost realizate primele demersuri în vederea consolidării acesteia, prin realizarea unui studiu de fezabilitate. În cadrul studiului, clădirea a fost reexpertizată tehnic, potrivit noilor reglementări tehnice în vigoare, respectiv normativele P100-1/2006 (Cod de proiectarea seismică - Partea I: Prevederi de proiectare pentru clădiri) şi P100-3/2008 (Cod de proiectarea seismică - Partea a III-a, Prevederi pentru evaluare seismică a clădirilor existente). Conform noii expertize tehnice, clădirea se încadrează în clasa I de risc seismic și nu poate fi folosită, potrivit OG 20/1994, actualizată prin Legea 282/2015, articolul 2, alin. 6, punctul 1. Studiul a fost realizat de societatea SACO CONSTRUCT S.R.L., finalizat şi predat ARCUB la data de 29 decembrie 2015 iar instituţia a notificat imediat Primăria Generală a Capitalei, în legătură cu noua situaţie a clădirii.
Spectacolele pentru care biletele fuseseră puse deja în vânzare au fost anulate. Până la consolidarea clădirii, toate evenimentele ARCUB se vor desfăşura în sediul Gabroveni, anunţă instituţia într-un comunicat de presă. 

Etichete: bulină roşie, cladirea arcub, risc seismic, teatrul nottara

0/1 COMENTARII
vasile
08 Jan 07:32
+0
VOTURI
-0
In curand vor ramane toti fara sedii pentru ca de 26 de ani n-au fost in stare nici sa varuiasca ce a construit Ceausescu. La bordei pu torilor!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE