Teatrul Nottara s-a redeschis. Bulina roşie a fost dată jos de pe clădire



Teatrul Nottara a înlăturat, sâmbătă, bulina roşie care avertiza cu privire la clasa de risc seismic I în care era încadrat, în ziua în care a împlinit 70 de ani de când a fost deschis publicului. Acest moment semnifică începutul unui nou capitol, spun reprezentanţii instituţiei.

Teatrul Nottara s-a redeschis
Teatrul Nottara s-a redeschis

Un capitol de două decenii din istoria tetarului a fost închis printr-un eveniment la care au participat actorii şi conducerea instituţiei teatrale, potrivit news.ro.

"Trăim azi un moment foarte important. Eu de mai multă vreme am susţinut că acest teatru nu e în pericol, nu are bulină", a spus actorul Ion Haiduc.

Imobilul în care se află Teatrul Nottara nu mai figurează pe lista clădirilor cu bulină roşie, după ce, ca urmare a actualizării expertizei efectuate în 1997, prin cele mai moderne mijloace, s-a constatat că acesta nu se încadrează în clasa I de risc seismic.

Sălile din Bulevardul Magheru s-au redeschis oficial pe 10 octombrie, în prima zi a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard, după ce au fost închise mai bine de zece luni, până când a fost clarificată starea reală a constucţiei.

O petrecere stradală a fost organizată sâmbătă după-amiază, în cadrul evenimentului FESTInuntă cu surprize, la care au participat o orchestră, miri şi mirese, şi a fost organizată o tombolă cu premii.

"Pentru că s-au făcut acele expertize mai mult pentru acele afaceri imobiliare decât de-adevăratelea. Exista o ordonanţă de urgenţă de prin 1994, care nu a prea fost băgată în seamă, dar care era activă şi în virtutea ei s-au pus acele buline. Dacă cumpărai un apartament într-un imobil cu bulină dădeai cu 30% mai puţin decât într-un imobil fără bulină. Asta era una dintre afacerile-minune", a declarat Marinela Ţepus, directorul Teatrului Nottara, într-un interviu acordat News.ro.

Clădirea a fost reexpertizată tehnic în vara acestui an şi se încadrează în clasa de risc seismic II, având şi aviz de funcţionare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Etichete: bulină roşie, bulina rosie teatrul nottara, teatrul nottara

0/6 COMENTARII
Cretini
17 Oct 08:11
+0
VOTURI
-0
S-a rezolvat...romaneste! In loc de consolidare, ei doar au dat bulina jos din 3 suruburi. No comment! La un moment dat o sa pateasca ceva gen Colectiv fraierii care se mai risca sa intre acolo.
Vasile
17 Oct 08:05
+0
VOTURI
-0
Prietene, ce modernizari de tramvaie visezi acolo sa mai inceapa? Sa le termine drecului odata pe alea de pe Rebreanu si Pantelimon incepute de n mandate si nici pe-aproape sa fie finalizate!
Cris
16 Oct 14:34
+0
VOTURI
-0
Lasa-le dreaku de refugii inguste, Vlad, Primaria Capitalei nu-i in stare sa termine pasajul de la piata sudului si tu aberezi cu refugiile.... Va refugiati pe unde puteti dar nu o sa puteti sa va refugiati din patria voastra mama, Romania.
Vlad
16 Oct 13:30
+0
VOTURI
-0
Modernizări linii tramvai când mai începe Primăria Capitalei????Refugiile înguste lipsite de garduri de protecție un coșmar fără sfârșit.A vedea Bulevardul Basarabia,Strada Barbu Văcărescu,Bulevardul Ion Mihalache,Calea Giulești,Calea Călărașilor etc etc etc.Cât mai e până scăpăm de pericolele astea de peroane?????
Cris
16 Oct 11:16
+0
VOTURI
-0
Nu avea de ce sa se redeschida cat timp nu a fost consolidat. A fost reincadrat din hartii, romaneste, sa nu mai aiba bulina. Bucatareasa de FIREA, trebuie sa scoata urgent banutzul pentru reabilitarea cladirii. La PUSCARIE cu cei care au reincadrat-o asa, ca sa poata fi folosita. Romania - tara de sphagari.
Zmeul
16 Oct 09:54
+0
VOTURI
-0
Sa se ia la verificat acele expertize si, unde bulina a fost pusa pe alte criterii decat siguranta, semnatarii acelor acte sa intre la inchisoare!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE