Telefoane gratuite şi zonă specială pentru taxiurile la comandă de pe Aeroportul OtopeniMinistrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a anunţat, marţi, că activitatea de taximetrie la aeroportul Henri Coandă Otopeni va fi reorganizată din februarie. Aici va fi amenajată o zonă destinată taxiurilor la comandă şi vor fi montate telefoane pentru apeluri gratuite către companiile de profil.

Reorganizarea activitatii de taximetrie a fost realizata in data de 1 februarie 2013
Reorganizarea activităţii de taximetrie a fost realizată în data de 1 februarie 2013
Foto: evz.ro

În prezent, taxiurile comandate de clienţi nu pot ajunge în apropierea terminalului de pasageri, aceştia fiind preluaţi într-o zonă cu trafic auto intens, unde oprirea este interzisă, iar majoritatea taximetriştilor încalcă frecvent regulile de circulaţie cu privire la interdicţia de oprire sau staţionare. În plus, există taximetrişti neautorizaţi sau interpuşi ai acestora care hărţuiesc pasagerii, iar toate maşinile autorizate practică tariful maximal, de 3,5 lei pe kilometru, a declarat, marţi, Relu Fenechiu, citat de Realitatea.net.

Ministrul propune mutarea zonei de aşteptare a clienţilor, de la etajul terminalului Sosiri la parter, şi înfiinţarea unei zone de îmbarcare taxi la comandă, la etajul 1 al terminalului Sosiri, unde să aibă acces doar maşinile solicitate de clienţi.

Totodată, va fi înfiinţată o "zonă de grupare" pentru taxiurile la comandă, cu timp limitat, 15 minute, acces gratuit şi unde şoferii nu au posibilitatea părăsirii autoturismului.

Pentru taxiurile la comandă vor fi amplasate 2 help-desk-uri, pe fluxul de sosiri, cu panouri informative conţinând numere de telefon ale companiilor de taxi şi tarifele practicate de acestea, precum şi telefoane cu acces gratuit pentru efectuarea comenzilor. Astfel, pasagerii vor putea să opteze fie pentru un taxi care aşteaptă în faţa terminalului fie pentru o maşină la comandă.

Neregulile din activitatea de taximetrie la aeroportul Otopeni au fost mediatizate în special anul trecut, după uciderea unei studente japoneze.

Etichete: relu fenechiu, taxiuri Otopeni

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h