Tencuiala decorativa- 4 reguli pentru o aplicare corectaDesi dau o atmosfera cu iz istoric Bucurestiului, fatadele cladirilor sterse de trecerea timpului pot parea neglijate si lipsite de viata. O solutie care te poate ajuta sa redai culoarea si, in acelasi timp, sa pastrezi arhitectura este sa aplici tencuiala decorativa.  

Tencuiala decorativa- 4 reguli pentru o aplicare corecta
Tencuiala decorativa- 4 reguli pentru o aplicare corecta

Tencuiala decorativa este ultimul strat care se aplica la nivelul fatadelor si are atat un caracter practic, protejand caldirile impotriva intemperiilor, cat si estetic, conferind un aspect placut. Asadar, pentru a finaliza o constructie cu succes, indicat ar fi sa acorzi o importanta deosebita alegerii si, mai ales, aplicarii acesteia.

Tencuiala decorativa: aplicare corecta cu 4 reguli simple

Trebuie sa stii ca o aplicare incorecta a tencuielii decorative poate compromite constructia, chiar daca vorbim despre un produs de inalta calitate. Asadar, pentru un aspect fara cusur al exteriorului casei tale si o durabilitate cat mai indelungata, iata ce reguli trebuie sa respecti atunci cand aplici tencuiala decorativa:

1. Alege cu atentie tipul de tencuiala

In functie de compozitie si textura, tencuiala decorativa este de 3 feluri:

  • Tencuiala decorativa acrilica in compozitia careia se gasesc rasini acrilice, aditivi si granulatii de diferite marimi si diverse adaosuri;
  • Tencuiala decorativa mozaic, care contine rasini sintetice si minerale in diferite culori;
  • Tencuiala decorativa siliconica, pe baza de rasini acrilice si siliconice, cu granule de marmura de diferite dimensiuni si aditivi;

De asemenea, in functie de preferinte, poti alege unul dintre cele 3 tipuri de granulatii:

  • Fina, cu granulatii intre 0,5 si 1,5 mm, pentru un aspect neted;
  • Bob de orez, cu granulatii intre 1,5 si 2 mm, pentru un aspect uniform;
  • Coaja de copac, cu granulatii intre 2 si 3 mm, pentru un aspect striat;

2. Calculeaza cantitatea de tencuiala decorativa necesara

Alegerea tipului de tencuiala decarativa este, poate, cea mai usoara etapa. Pasul urmator este calcularea cantitatii de care vei avea nevoie pentru acoperirea fatadei. Cum procedezi? Inmultesti latimea fiecarui perete pe care urmeaza sa aplici tencuiala decorativa cu inaltimea si vei obtine suprafata totala. Pe eticheta produselor este mentionata suprafata de acoperire. In functie de aceste criterii vei stii cu exactitate de ce cantitate ai nevoie.

3. Pregateste suprafata

Pregatirea suprafetelor este absolut esentiala! In cazul suprafetelor noi sunt necesare 4 saptamani pentru uscare, inainte de aplicarea tencuielii. La fel de importanta este repararea imperfectiunilor sau a fisurilor. In cazul suprafetelor vechi, care au mai fost vopsite ulterior, este necesarara indepartarea peliculelor degradate prin slefuire sau ardere. Mai multe detalii despre aceasta etapa vei gasi in fisa tehnica a produselor.

4. Aplica tencuiala decorativa

Atunci cand aplici tencuiala decorativa, trebuie sa ai in vedere inclusiv conditiile climatice. Daca temperatura este prea scazuta aplicarea se va face cu dificultate iar uscarea va dura mai mult. Aplicarea consta in intindere, nivelare si modelare:

  • Intinderea tencuielii se va face cu ajutorul gletului, iar stratul trebuie sa fie de grosimea celor mai mari pietre din tencuiala;
  • Nivelarea consta in inlaturarea surplusului de material ramas si se face cu aceeasi unealta;
  • Modelarea se face cu o drisca pentru obtinerea aspectului dorit;

Pentru a asigura rezistenta casei tale, urmeaza aceste 4 reguli pentru o aplicare corecta a tencuielii decorative. Daca inca nu te-ai decis asupra produselor pe care sa le folosesti, arunca o privire pe aici

Etichete: tencuiala, tencuiala decorativa

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE