TENSIUNI în PSD. Zgonea: Nu demisionez. Împăratul este gol. PSD se îndreaptă către prăpastie UPDATEPreşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, înainte de şedinţa BNP, că partidul se îndreaptă către prăpastie şi a explicat că social-democraţii au nevoie de un nou lider, după condamnarea lui Liviu Dragnea. Zgonea a precizat că el nu va demisiona, dar se va supune deciziei conducerii PSD.

Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea
Foto: transilvaniareporter.ro

UPDATE 14.26 Liviu Dragnea a declarat luni că este "puţin probabil" să rămână în fruntea partidului după alegerile locale.

Dragnea a fost întrebat, în timpul unei conferinţe de presă, dacă va continua să fie liderul partidului şi după alegerile locale.  "Puţin probabil! Puţin probabil, dar sunt câteva obiective pe care mi le-am asumat şi care mă interesează să se întâmple, anume modernizarea partidului care este în plină desfăşurare – eu neavând stilul altor politicieni, care să facă din orice operaţiune spectacol mediatic, dar şi pregătirea unei noi generaţii de lideri în partid, care să preia din 2017. De asemenea, câştigarea alegerilor locale şi parlamentare. Aceste două obiective sunt cele care încă mă mai ţin active în poziţia asta", a declarat Liviu Dragnea.

El a fost întrebat dacă va demisiona din funcţie."Am spus că e puţin probabil să doresc să mai continui după alegerile locale. Puteţi să traduceţi din română în română cum doriţi. Eu am spus puţin probabil şi sunt foarte sincer", a conchis liderul social-democraţilor.

UPDATE 14.25 Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că liderii partidului au convocat Comitetul Executiv Naţional al partidului pentru miercuri, de la ora 11. Dragnea a mai spus că nu i-a cerut lui Valeriu Zgonea demisia din nicio funcţie.

"Nu i-am cerut să demisioneze din nicio funcţie (lui Valeriu Zgonea - n.r.). Pentru mine, din acest moment, şi pentru cea mai mare parte a partidului Valeriu Zgonea nu mai este o prioritate. Acum, prioritatea zero este pregătirea candidaţilor, a campaniei şi a alegerilor", a declarat preşedintele PSD.

Dragnea a mai spus că pentru el ziua de vineri a fost "extrem de importantă" pentru că, după decizia instanţei supreme, "putea fi ziua în care în PSD ar fi putut începe lupte interne pentru conducere, care puteau avea un efect devastator pentru partid".

"M-a interesat să depăşim ziua de vineri şi am depăşit cu bine ziua de vineri", a mai spus Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Biroului Permanent al PSD.

UPDATE 14.20 Valeriu Zgonea a declarat, după ședința Biroului Permanent Național, că o decizie în ceea ce îl privește va fi luată miercuri la Comitetul Executiv al partidului, adăugând că funcția i-a fost dată de colegi.

''Se va decide miercuri la Comitetul Executiv. Mi se pare normal. Le-am spus colegilor (...) și cred, ca om de stânga, este sinonim cu ce spun și cred și ei, ca oameni de stânga, în Congres, în grupul parlamentar — sunt cei care trebuie să decidă. Eu mă supun deciziei lor. Mandatul este al Comitetului Executiv și, copiind modelul președintelui, în momentele în care suntem solidari pe aceleași principii și valori ca la Congres, bineînțeles că am apreciat această idee și mi se pare cel mai corect. Nu eu am venit cu această funcție de acasă, funcția mi-a fost dată de colegii de partid. Dacă principiile și valorile mele corespund cu ale lor, ei sunt cei care decid'', a spus Zgonea.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.

"Astăzi împăratul este gol. PSD se îndreaptă cu paşi repezi şi cu ochii închişi către prăpastie. Este datoria mea să spun lucrurilor pe nume. Funcţia aceasta pe care mi-au dat-o colegii mei într-un congres mă obligă să blochez moartea partidului sub povara problemelor unor lideri. Este de datoria mea să spun ceea ce cred şi ceea ce simt. Nimeni nu poate să mă oblige, să mă oprească din această credinţă pe care o am. De peste 20 de ani de când sunt în partid', a declarat Valeriu Zgonea, înaintea şedinţei BPN.

El a mai spus că nu intenţionează să reununţe la funcţiile pe care le deţine şi că îi lasă pe colegii săi să ia o decizie dacă îi retrag sprijinul politic sau nu.

"Nu eu am venit şi nu m-am ales singur în funcţia de preşedinte executiv sau preşedinte al Camerei Deputaţilor. Am fost ales într-un congres şi apoi în plenul Camerei. Principiile şi valorile mele au corespuns atunci cu principiile şi valorile PSD. Dacă azi nu mai corespund, este de datoria colegilor mei să ia o decizie. De aceea eu mă supun deciziei lor, în aşa fel încât ei să decidă ce trebuie să facă şi cine trebuie să fie în funcţia de preşedinte executiv sau preşedinte al Camerei Deputaţilor", a mai precizat preşedintele executiv al social-democraţilor, citat de Mediafax.

Zgonea a insistat că problemele lui Liviu Dragnea pot aduce atingere candidaţilor PSD în alegerile locale şi a adăugat că sunt suficient de mulţi oameni cinstiţi şi corecţi în partid care pot asigura o conducere interimară. "Nu trebuie să-i lăsăm pe cei care astăzi candidează sub povara problemelor liderilor săi. Este de datoria noastră, ca partid social-democrat modern, dacă nu vrem să rămânem un partid cu o singură voce – laudă conducătorului iubit".

Zgonea a evitat să dea un răspuns tranşant întrebării despre intenţia sa de a prelua conducerea partidului.

"Eu îmi cunosc foarte bine limitele. Eu cred că sunt sufficient de mulţi oameni cinstiţi şi corecţi care pot modernizqa acest partid şi care pot să asigure conducerea interimară. Vom câştiga alegerile locale, dar PSD trebuie să fie condus de oameni integri, decenţi şi responsabili. Asta înseamnă să fii lider. Când ai 500.000 de oameni cărora trebuie să le insufli speranţe şi încredere, (...) ai o anumită responsabilitate. Nu poţi să transferi responsabilitatea ta pe umerii celorlalţi" a conchis liderul social-democrat.

Social-democraţii ar urma să fie convocaţi miercuri într-o şedinţă a Comitetului Executiv al partidului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, că eventuale sancţiuni din partid vor fi discutate miercuri, când va fi convocat Comitetul Executiv Naţional al formaţiunii.

"Toate astea se discută miercuri", a declarat Liviu Dragnea, la sosirea la sediul PSD, întrebat de jurnalişti dacă social-democraţii vor discuta luni despre eventuale sancţiuni sau excluderi.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, vineri, de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul "Referendumul", după ce iniţial primise un an de închisoare cu suspendare, decizia fiind definitivă. - See more at:

 

Etichete: Liviu Dragnea, psd, valeriu zgonea, valeriu Zgonea demisie

0/1 COMENTARII
elena
25 apr 11:53
+0
VOTURI
-0
OFERTA de lucru la domiciliu, in tara sau strainatate ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.Part time sau full time, poti castiga din prima luna 100 Euro !!!
Se lucreaza comod, de acasa 2-3 ore pe zi si fiecare isi stabileste programul de lucru!
Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.Conditii necesare:
- calculator + internet, cunostinte minime operare
Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii trimise prin email.
Se ofera contract legal !
TU CE MAI ASTEPTI?
Daca crezi ca ai aptitudinile necesare trimite un mesaj cu subiectul DETALII la adresa de email: mami_meda@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE