Al doilea suspect în cazul ÎNJUNGHIERII DIN CENTRUL VECHI, PRINS pe aeroportul din MadridTânărul dat în urmărire după ce a înjunghiat un bărbat în Centrul Vechi a fost reținut vineri în Spania, pe aeroprotul din Madrid.

Bărbatul a fost prins când încerca să plece într-o cursă de pe Aeroportul Internaţional din Madrid, prin cooperarea dintre Poliţia Română şi cea spaniolă.

Potrivit Realitatea TV Cătălin Şerban, cuțitarul din Centrul Vechi, a fost identificat și reținut pe un aeroport din afara țării. Bărbatul era dat în urmărire internațională, după ce a înjunghiat un alt tânăr, în urmă cu o luna, la intersecția străzilor Șelari și Lipscani din Centrul Vechi al Capitalei. Bărbatul riscă până la 12 de ani de închisoare pentru tentativă de omor.

La sfârşitul săptămânii trecute, Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Cătălin Şerban, acesta a fost dat în urmărire generală, iar fotografia sa a fost publicată pe pagina de internet a Poliţiei Române, la categoria "persoane urmărite".  

Complicele său, Mircea Grozea, s-a predat singur la Poliție. Grozea a fost arestat atunci, iar în cazul lui Şerban, procurorii au cerut, vineri, arestarea preventivă în lipsă, după ce, timp de mai bine de trei săptămâni, au aşteptat ca acesta să fie prins. 

Cuțitarul din Centrul Vechi, dat în urmărire generală. Cum arată acesta - FOTO

Cei doi sunt suspectaţi că, în noaptea de 15 spre 16 mai, în Centrul Vechi al Capitalei, la intersecţia străzilor Şelari şi Lipscani, ar fi înjunghiat un bărbat în vârstă de 36 de ani, după ce acesta ar fi intrat într-un conflict cu cei doi tineri. Bărbatul a fost înjunghiat de mai multe ori în piept, fiind atunci transportat de urgenţă la spital, în stare gravă.

Potrivit Parchetului Tribunalului Bucureşti, cei doi bărbaţi au fost identificaţi inclusiv cu ajutorul oamenilor care fie au venit la Poliţie, fie au sunat la numărul de urgenţă 112 şi au oferit informaţii.

"Având în vedere lipsa indiciilor cu privire la identitatea persoanelor în cauză, la data de 16 mai 2015, am formulat, prin intermediul mass-media, un apel către persoanele care puteau furniza detalii referitoare la agresiunea comisă. În urma acestui apel, au fost obţinute numeroase informaţii de la persoane care s-au prezentat la organele de poliţie ori au apelat numărul unic de urgenţă, în baza cărora au fost identificate persoanele implicate în agresiune", a arătat Parchetul Tribunalului Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Potrivit unor surse judiciare, în 17 mai, la Poliţia Capitalei s-au prezentat trei fete, care au declarat că i-au cunoscut pe cei doi agresori chiar în ziua incidentului, în Centrul Vechi, şi au oferit anchetatorilor amănunte care au dus la identificarea tinerilor. Ulterior, la Poliţie a ajuns şi Mircea Grozea, unul dintre suspecţi, care a afirmat că nu a mai suportat presiunea mediatică. Amicul său, Cătălin Şerban, nu a putut fi găsit şi este căutat de autorităţi.

Reamintim că, anchetatorii au dat publicității imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în zonă și au cerut sprijinul bucureștenilor pentru identificarea și depistarea infractorilor. La scurt timp după publicarea imaginilor, cei doi bărbați au fost identificați. 

Etichete: Bucureşti, Centrul vechi, infractor, prins, străinătate, suspect, tentativă omor

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE